SEGRE

EQUIPAMENTS INICIATIVES

Erik Schmitz transforma en art els arbres abatuts pel temporal a Linyola

Escultures inspirades en l'agricultura que firma Erik Schmitz

Erik Schmitz, treballant en una de les seues obres, que representa un carro tirat per una mula.

Erik Schmitz, treballant en una de les seues obres, que representa un carro tirat per una mula.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista d’Ivars d’Urgell Erik Schmitz és l’encarregat de transformar un vell xiprer que va fer caure el temporal de la tardor passada en una figura d’art. No només utilitzarà la fusta d’aquest arbre, sinó la d’altres, com troncs d’ametller, que havien estat retirats del paisatge de Linyola i ara no tenien un ús concret. Tot això està prenent la forma de dos escultures: la primera, un carro tirat per una mula, i la segona, un tractor.

L’objectiu és retre un homenatge a la tradició agrícola local a través d’una iniciativa ecològicament sostenible, tal com va remarcar l’alcalde, Àlex Mases.

Les noves figures passaran a decorar una nova plaça pròxima al carrer Mercè Rodoreda

Schmitz ha dut a terme els treballs durant les últimes dos setmanes en uns magatzems municipals, prou grans per poder treballar amb els troncs de fusta. Les dos escultures passaran a formar part d’una nova plaça que s’habilitarà entre els carrers Mercè Rodoreda i Francesc Macià i que també inclourà més elements com jocs infantils.

L’acció s’emmarca en un projecte de millora de les zones urbanes i que durant aquest estiu han fet quaranta joves a través de tasques comunitàries com marcar rutes escolars o netejar zones com el Bosquet o la Font Vella.

tracking