SEGRE

Reposen per enèsima vegada el gran mural independentista de Bellpuig

Reposen per enèsima vegada el gran mural independentista de Bellpuig

Reposen per enèsima vegada el gran mural independentista de BellpuigSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gran mural independentista de Bellpuig amb el lema ‘Fem República’ llueix de nou a les portes de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Persones anònimes, algunes d’elles vinculades a l’ANC, l‘han reposat en els últims dies gràcies a una grua de grans dimensions.

Cal recordar que aquest mural ha patit nombrosos atacs vandàlics. L’últim es va produir a principis de novembre de l’any passat quan uns desconeguts van destruir completament el mural després de descargolar la base i la tanca es va desplomar amb l’ajuda de el fort vent com es va poder veure en un vídeo que van penjar els mateixos autors dels fets a les xarxes socials. L’Ajuntament de Bellpuig va denunciar l’atac davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tàrrega. En el seu moment, l’alcalde, Jordi Estiarte, va qualificar els fets com «un atac feixista en tota regla» i va afirmar que «darrere d’aquest atac hi ha un component ideològic greu».

El mural té unes dimensions d’uns 70 metres de llarg per 7 metres d’alt (ocupa uns 500 metres quadrats) i va ser realitat durant el mes de juliol de l’any 2018 gràcies a la col·laboració de nombroses persones. En menys d’un any i quatre mesos va patir tres atacs vandàlics. Ara portava a terra des de novembre de l’any passat.

tracking