SEGRE

Preguntes i respostes sobre la tornada a les aules

Helena Aznar mostra els cinc models d'estoig.

El curs comença a Lleida amb cinc-cents docents de baixa, 141 pel coronavirusMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com seran les entrades i sortides dels centres? Es faran per torns i per diferents entrades o sortides. Abans d’entrar es prendrà la temperatura als alumnes i es recomana que els pares també ho facin a casa.

Serà obligatori portar mascareta? En els alumnes d’Infantil no serà obligatori, mentre que els de Primària l’hauran de portar a l’aula les dos primeres setmanes de curs, de moment. A Secundària el seu ús serà obligatori tant per a alumnes com professors.

Com funcionaran les aules i com seran les ràtios? La Generalitat ha recomanat que els grups estables siguin de vint alumnes com a màxim, però no és obligatori. Molts centres de Secundària no podran complir aquestes xifres tenint en compte l’alta densitat d’alumnes.

Quan no s’han de portar els nens a l’escola? Quan tinguin una febre superior a 37,5 graus. Tampoc hauran d’anar a classe si tenen tos, dificultat per respirar, dolor muscular, vòmits, diarrea i mal de cap. Si només es té congestió nasal o de coll es podrà anar a classe sempre que no presentin cap altre símptoma.

Què passarà amb el transport escolar? Cada alumne tindrà assignat un seient per a tot el curs, no s’hi podrà menjar ni beure i serà obligatori portar mascareta a partir dels 6 anys.

I amb les activitats extraescolars? És un dels dubtes de l’inici de curs i, de moment, la Generalitat recomana que els grups siguin “al més estables possible” i que sempre que es pugui es facin a l’aire lliure. Davant dels dubtes, moltes escoles no faran extraescolars.

tracking