SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Naut Aran preveu destinar 5 locals públics a habitatges

Immobles que ara s'utilitzen com a magatzems municipals

Imatge d’arxiu del poble de Salardú, a Naut Aran.

Imatge d’arxiu del poble de Salardú, a Naut Aran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Naut Aran preveu destinar cinc locals comercials de titularitat municipal a possibles habitatges de lloguer. El consistori va aprovar la proposta de canviar l’ús de locals comercials a habitatges socials per als joves i per a treballadors de la Val d’Aran (vegeu SEGRE d’ahir).

L’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, va explicar que si la comissió d’Urbanisme avala el canvi d’ús en aquests immobles, el consistori aportarà cinc baixos que actualment utilitza com a magatzems municipals (tres a Arties i dos a Salardú), amb l’únic objectiu de “donar sortida als locals buits i pal·liar el dèficit d’habitatges de lloguer al municipi i a la Val d’Aran”, va dir. Va afegir que aquests locals hauran de complir unes condicions d’habitabilitat més que acceptables i estar en zona no inundable, entre altres aspectes. Així mateix, els possibles beneficiaris hauran de treballar a la Val d’Aran i declarar aquest local com a primer habitatge. Ruiz-Canela va remarcar que la mesura no facilitarà l’ús turístic d’aquests locals. Seran “només per a persones que treballin aquí”. “Ara ens cal saber quants propietaris s’acullen a aquesta mesura i volen canviar l’ús dels seus locals buits”, va dir. Aquesta mesura no s’aplicarà als nuclis de Baqueira i Tanau.

Els beneficiaris hauran de declarar aquests immobles com a primer habitatge i treballar a la Val d’Aran

Per a Ruiz-Canela la iniciativa respon a la problemàtica que hi ha a la Val, tenint en compte els elevats preus del lloguer, que els fan inviables per a molts.

Des del consistori calculen que a tot el municipi hi ha una quinzena de locals buits que podrien acollir-se a aquesta modificació i entre 10 i 15 famílies es podrien beneficiar de la iniciativa si finalment és aprovada per Urbanisme.

tracking