SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

L'Audiència de Lleida celebra un judici tot i superar l'aforament per Covid

La presidenta va ordenar augmentar les distàncies entre advocats, obrir portes i fer més pauses || Les defenses havien demanat la suspensió per falta de seguretat

Vista general de la sala de l’Audiència ahir, amb els acusats i alguns lletrats al fons.

Vista general de la sala de l’Audiència ahir, amb els acusats i alguns lletrats al fons.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va iniciar ahir la primera sessió d’un judici contra deu acusats de tràfic de drogues malgrat que les defenses van sol·licitar la suspensió de la vista per superar la sala l’aforament permès a causa de la pandèmia de la Covid-19. Després d’escoltar l’al·legat de les defenses, que sol·licitaven fer el judici en una sala més gran, la presidenta de la sala va decidir finalment celebrar-lo.

Està assenyalat també per avui i previsiblement s’allargarà més dies, inclús fins a la setmana que ve. Sobre aquesta qüestió, la Fiscalia va considerar que no era proporcional ni raonable suspendre el judici perquè tres dels deu acusats es troben en presó preventiva des de fa un any i mig. El fiscal també va considerar que, en cas de suspendre’s ara el judici, aquest no podria celebrar-se “fins que no acabés la pandèmia”.

Les defenses per la seua part van al·legar que no es complia la distància física de dos metres entre els lletrats, nou ahir a la sala, ni les condicions sanitàries necessàries per fer un judici “de moltes hores”.

Malgrat que a la sala ahir hi havia presents trenta-set persones (deu acusats, nou advocats, vuit agents dels Mossos d’Esquadra, tres jutges, un fiscal, un auxiliar judicial i quatre persones de públic, de les quals tres eren periodistes), cosa que supera l’aforament establert a causa de la Covid, la jutge va assenyalar que es complia amb el terç d’aforament permès i va recol·locar els advocats en dos files perquè hi hagués més espai entre ells. També va acordar diverses aturades per “prendre aire”.

Una vegada realitzats els canvis, es va començar el judici amb la declaració dels agents de la Guàrdia Civil que van intervenir en l’operació policial, que es va saldar amb la detenció de deu persones. La sessió es va reprendre a la tarda, fins a les 18.30 hores, i continuarà avui.

Les defenses també van demanar l’anul·lació de les actuacions, de les intervencions de les escoltes telefòniques i de l’escorcoll d’un dels vehicles de la xarxa al no aconseguir els procediments adequats. A la sessió d’ahir, diversos agents van relacionar els acusats amb una xarxa dedicada a la venda i distribució de marihuana, cocaïna i heroïna. La Fiscalia sol·licita condemnes d’entre quatre i vuit anys de presó.

tracking