SEGRE

MEDI AMBIENT BOSCOS

Els Agents Rurals faran més vigilàncies per evitar l'aglomeració de boletaires al Pirineu

A partir d'aquesta setmana pel pont de la Mercè a Barcelona, en especial a la Cerdanya || Intensificaran controls en moments com la brama del cérvol per evitar situacions com la de la Pica d'Estats

Parades de venda dels primers bolets que han aparegut aquesta temporada a Organyà.

Parades de venda dels primers bolets que han aparegut aquesta temporada a Organyà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals intensificaran els controls per evitar aglomeracions als boscos amb l’inici de la campanya de bolets durant tota la tardor perquè no es repeteixin situacions com la de la Pica d’Estats. El pont de la Diada de l’11-S va omplir de turistes aquest simbòlic cim a més de 3.000 metres d’altura, una cosa que no volen que es repeteixi, i molt menys en temps de pandèmia per la Covid.

Per aquesta raó començaran ja, tenint en compte que a Barcelona és pont festiu ja que ahir dijous va ser la Mercè. Segons indiquen fonts del cos, la zona on han començat a sortir bolets (rovellons i ceps) és la Cerdanya, just la comarca del Pirineu on s’ha registrat un repunt de contagis i on s’ha aconsellat als veïns que surtin al mínim possible de casa seua (més informació a la pàgina 5). No obstant, creuen que la previsió de mal temps durant el cap de setmana frenarà els turistes.

Les multes per infraccions poden oscil·lar entre els 300 i els 3.000 euros, segons la gravetat

A la vigilància prioritzaran les zones problemàtiques per l’estacionament de vehicles, vetllaran perquè no se circuli fora de les pistes forestals (està prohibit anar camps a través), i que quan s’aparqui es deixi pas lliure a tractors i vehicles d’emergència.

No es poden passar pastures ni cultius ni espantar els ramats i, sobretot, només arrancar els bolets que s’hagin d’emportar respectant el medi i amb la tècnica adequada. A més, s’han de respectar les mesures de seguretat pel coronavirus.

Les infraccions poden comportar multes d’entre 300 i els 3.000 euros, segons les mateixes fonts. La Generalitat ja ha instal·lat senyals informatius amb consells per cuidar l’entorn durant la temporada de recollida de bolets.

L’expert en micologia del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Juan Martínez, va instar a fer una normativa general de cara a regular l’entrada al bosc per agafar bolets, una cosa que ara depèn dels ajuntaments. “És una reclamació que es fa quan finalitza cada campanya, sense èxit.” Martínez va indicar que gràcies a les pluges dels últims dies ja han aparegut exemplars a la Cerdanya, Alt Urgell i el Ripollès i la previsió és que ho facin a la zona del Cadí i, progressivament, al Solsonès i el Berguedà, això si es continuen registrant precipitacions. Si segueixen les pluges proliferaran a l’Alta Ribagorca i el Pallars Sobirà. En cas de donar-se les condicions adequades, començaran a sortir més exemplars i varietats entre primers i a mitjans del mes que ve, va remarcar.

tracking