SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

La nevada més gran del setembre en 20 anys supera els 30 cm i causa les primeres allaus

Dos allaus van tallar una pista forestal propera a Sant Joan d'Arròs, que es manté tancada || Les ratxes de vent voregen els cent quilòmetres per hora i les temperatures cauen fins a 5 graus sota zero

La nevada a la zona de Beret.

La nevada a la zona de Beret.CGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nevada de divendres i dissabte a la nit al Pirineu de Lleida va superar els 30 centímetres de neu nova a Certascan, a 2.400 metres d’altitud i va provocar la primera allau a Varradòs, a la Val d’Aran. Precisament, el gruix acumulat a Certascan va ser el màxim registrat en un mes de setembre en els últims 20 anys, al superar els 20 centímetres acumulats el setembre del 2017. El temporal va deixar 24 centímetres a Sasseuva (Aran); al Port de la Bonaigua es van acumular 16 centímetres i 5 centímetres a Sant Joan de l’Erm, a l’Alt Urgell. El vent va contribuir que el gruix de la neu variés segons la zona. Les ratxes van fregar els cent quilòmetres per hora (vegeu les claus).

A Aran, la nevada va provocar la primera allau després de l’estiu a la zona de Varradòs, a prop de la pista forestal de Sant Joan d’Arròs. La neu la va tallar i els Pompièrs d’Aran van comprovar que no hi havia víctimes. La brigada del Conselh General va ser l’encarregada de netejar la pista per obrir el pas i retirar tres vehicles que s’havien quedat a la zona, segons va dir el conselher de Territori i Gestió Ambiental, Paco Bruna. A primera hora de la tarda hi va haver una altra allau al mateix lloc, per la qual cosa el Conselh va decidir deixar la pista tancada. Bruna va explicar que no s’obrirà l’accés fins que es pugui tornar a netejar la neu i “tenir la seguretat que no hi ha cap problema”. Les temperatures mínimes a l’alta muntanya es van acostar als -5 graus a les cotes altes. A la Noguera, la mínima va ser d’1,3 graus a Oliola.

La nevada a la zona de Beret.

La nevada a la zona de Beret.CGA

tracking