SEGRE

INCIVISME RESIDUS

Primera sanció a Castellserà per mal ús de l'àrea d'emergència de residus

Aprovada en un ple, l'infractor haurà de pagar 1.000 euros en un termini de trenta dies

Restes de la documentació que hi van llançar el passat 4 de juny.

Restes de la documentació que hi van llançar el passat 4 de juny.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castellserà ha imposat la primera sanció pel mal ús de l’àrea d’emergència de les escombraries. L’alcalde, Marcel Pujol, va explicar que el ple del 17 de setembre va aprovar la sanció, per un import de 1.000 euros, i ara l’han comunicat a l’infractor, que té un termini de trenta dies per pagar-la. Segons Pujol, l’infractor és un veí de la Fuliola que feia treballs de neteja per a una empresa de Cervera i el passat 4 de juny cap a les 8.30 hores va abocar tota la càrrega d’un camió amb documentació antiga de l’empresa al punt d’emergència de Castellserà.

Després de visualitzar les càmeres de vigilància i investigar els fets (matrícula del camió i direccions que figuraven a la documentació), van trobar l’infractor i el van denunciar als Mossos. L’alcalde de Castellserà va destacar que “l’àrea d’emergència serveix perquè els veïns hi tirin les escombraries de forma puntual si no han pogut treure-la amb el porta a porta”, el sistema de recollida de residus que funciona en aquest municipi. Després de detectar un mal ús d’aquesta, l’ajuntament va aprovar l’any passat un reglament que preveu multes d’entre 300 i 3.000 euros.

Pujol va afegir que ara l’ajuntament vol fer un pas més i tancar l’àrea d’emergència a fi que només hi puguin accedir els veïns que paguen la taxa d’escombraries a l’ajuntament mitjançant una targeta magnètica. L’ajuntament també va aprovar un reglament de funcionament de la deixalleria municipal, situada al costat de l’àrea d’emergència i que està oberta els dissabtes de 10 a 13 hores.

Per la seua banda, l’ajuntament de Nalec també ha denunciat l’incivisme d’algunes persones que deixen residus voluminosos a la via pública, especialment a la zona de la bàscula.

tracking