SEGRE

El jutge arxiva la causa contra Albert Batalla per presumptes anomalies urbanístiques

Vinculades a una llicència de construcció d’una promoció immobiliària de la Baixada del Molí

Albert Batalla a l’entrar al jutjat seguit per l’advocat Jordi Pina i l’exedil Jesús Fierro.

Albert Batalla a l’entrar al jutjat seguit per l’advocat Jordi Pina i l’exedil Jesús Fierro.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat de primera instància i instrucció 2 de la Seu d’Urgell va acordar al juliol l’arxivament de la causa contra l’exalcalde de la ciutat, Albert Batalla; l’extinent d’alcalde d'Urbanisme Jesús Fierro, i el secretari municipal per la presumpta comissió de diversos delictes de prevaricació, negociacions prohibides als funcionaris i malversació de cabals públics en la promoció immobiliària de la Baixada del Molí.

La interlocutòria, que no ha estat recorreguda per la Fiscalia i, per tant, és ferma, és una peça separada de les diligències prèvies obertes arran d’una denúncia anònima i la posterior querella de la Fiscalia contra els principals representants de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ha explicat l’exalcalde i exdiputat al Parlament de Catalunya en un comunicat.

Batalla s’ha remès a les declaracions que va fer tant el 28 de març de 2019, dia de l’entrada de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament, com a les del dia 26 de febrer de 2020, després de la seua declaració al jutjat per aquesta causa en les que va afirmar que l’actuació per part de l’Ajuntament de la Seu "tant les decisions tècniques com polítiques, han estat sempre conforme a la legalitat, buscant l’interès general i mai no buscant l’interès particular". "Amb aquesta resolució judicial ferma, queda avalada la nostra tesi per tot el que inclou la tramitació de la Baixada del Molí", ha afirmat Batalla.

Les diligències prèvies parteixen d’una denúncia anònima i de la posterior querella de la fiscalia que va comportar un ampli desplegament policial a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell el dia 28 de març de 2019.

tracking