SEGRE

Proposen provar en municipis de l'Alta Segarra un programa per operar transport a demanda

Sistema guanyador de la 'SmartCatalonia Challenge'

Proposen provar en municipis de l'Alta Segarra un programa per operar transport a demanda

Proposen provar en municipis de l'Alta Segarra un programa per operar transport a demandaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 'SmartCatalonia Challenge', concurs promogut per la Conselleria de Polítiques Digitals de la Generalitat, ha distingit les empreses Shotl, Easy2bwise, Sense4Care i Maccion per les seues solucions innovadores i amb tecnologia avançada per transformar el medi rural.

La final de la sisena edició va tenir lloc aquest dimarts al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya en el municipi de Solsona i van participar el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Ansón, entre d’altres.

Es tracta d’un concurs d’innovació oberta promogut per la Generalitat en el marc de l’estratègia 'SmartCatalonia' per incentivar a les pimes i startups tecnològiques crear solucions que donin resposta als reptes que plantegen municipis i entitats del país.

El concurs aborda per primera vegada la transformació del món rural i per això ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que ha definit els reptes i necessitats del medi rural per resoldre amb l’aplicació de solucions tecnològiques innovadores.

TRANSPORT A LA CARTA, PRIMER PREMI

El primer premi l’ha aconseguit Shortl, un sistema que permet a operadors de transport oferir transport a demanda, sense rutes ni horaris fixos i amb un recorregut que es crea en temps real segons les peticions fetes a través d’una app. Es proposa de provar-lo per a la connexió entre Calaf i els municipis de l’Alta Segarra

El segon premi ha estat per a Easy2bwise, una aplicació per a la captació i gestió del relleu generacional de treballs en l’àmbit rural que permet captar a aquells casos de relleu com les persones interessades, i STAT-ON, una proposta de monitoratge de malalts de Parkinson a distància en l’àmbit rural, s’ha emportat el tercer premi.

El premi extraordinari del concurs ha estat per a l’empresa Maccion amb Volta: una plataforma de logística circular compartida per a una economia de proximitat, al servei tant dels consumidors com dels petits productors i establiments.

El primer lloc podrà fer una prova pilot sobre el terreny amb ARCA, i un premi en metàl·lic de 20.000 euros, igual com el segon i el tercer lloc; el premi extraordinari rebrà una bonificació de 8.000 euros i també una prova pilot gràcies a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i Associació de Micropobles de Catalunya.

tracking