SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Cogul recollirà des d'avui la brossa porta a porta

Pioner a les Garrigues, s'unirà al servei comarcal el 2021

El Cogul serà el primer poble a implantar el  porta a porta.

El Cogul serà el primer poble a implantar el porta a porta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cogul comença avui la recollida porta a portes i serà el primer municipi de les Garrigues a implantar-la. L'ajuntament es farà càrrec de la recollida domiciliària fins que el consell s'encarregui d'aquesta tasca l'any que ve, com ja va anunciar a finals d'agost (vegeu SEGRE del passat 28 d'agost).

Segons fonts municipals, tots els contenidors s'han traslladat a un punt fora de la població, on abans hi havia una zona per a l'abocament de runa que s'ha condicionat. Allà els camions del consell la recolliran i transportaran a l'abocador de les Borges Blanques. El servei es farà de 8.00 a 12.00 del matí i ja s'han establert els horaris per a cada fracció de les escombraries. Els dilluns, dimecres i divendres serà el torn dels envasos i dels residus orgànics, mentre que els dimarts es passarà a buscar el cartró i residus no reciclables (rebuig) i dijous el vidre.

Es tracta d'un pla pilot que s'anirà perfeccionant fins a integrar-se a la recollida comarcal.

El Cogul té 150 habitants censats, encara que a l'estiu augmenta de població per les segones residències, i vol fomentar el reciclatge i reduir la quantitat d'abocaments.

Per la seua part, Cervià, que també s'havia plantejat avançar la recollida, esperarà fins que la iniciï el consell, que ja treballa amb aquesta finalitat.

tracking