SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Més de quaranta persones busquen la parella desapareguda a Aigüestortes

Tercera jornada de rastreig, que s'amplia a la zona d'Amitges i Saboredo

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recerca de la jove parella de metges lleidatans desapareguda el cap de setmana passat al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici va finalitzar ahir sense novetats. En la tercera jornada del dispositiu coordinat pels Bombers de la Generalitat van participar al voltant de quaranta persones que van ampliar la recerca a la zona d’Amitges i Saboredo i van tornar a pentinar l’entorn del refugi de Colomers, l’últim lloc on van ser vistos el 25 de setembre.

La tempesta del cap de setmana ha provocat importants acumulacions de neu en diferents punts del parc, per la qual cosa s’utilitza la tècnica de recerca de desapareguts en allaus. Sobre això, el cap d’intervenció del dispositiu de Bombers, Manel Bosch, va explicar que estan seguint els punts on hi pot haver allaus, però de moment tots els indicis que hi hagi algú sepultat “són negatius”. Bombers, Mossos d’Esquadra, Pompièrs d’Aran, Guàrdia Civil, Agents Rurals i agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran participen en la recerca, que compta també amb tres helicòpters i que es reprendrà a primera hora.

Com va avançar SEGRE, els dos senderistes són una parella de Sidamon i de Lleida. De 27 anys, tots dos són llicenciats en Medicina per la Universitat de Lleida i actualment treballen a l’hospital Josep Trueta de Girona.

La parella, aficionada a la muntanya, va començar dimarts passat (dia 22) la travessia de Carros de Foc i tenia previst tornar a casa el diumenge 27. Les famílies, al veure que no tornaven i no tenien notícies d’ells des de divendres, van alertar els serveis d’emergències de la desaparició.

Operatiu a contrarellotge per la previsió de tempesta de divendres Els equips d’emergències treballen a contrarellotge per trobar els joves, als quals es va perdre la pista el 25 de setembre passat. L’objectiu és aprofitar al màxim la meteorologia d’avui, ja que demà s’espera l’arribada d’un altre front que podria deixar entre 20 i 30 centímetres de neu nova a la zona i això podria retardar encara més el rescat. Per agilitzar el rastreig, les 1.500 hectàrees de muntanya en les quals s’efectua el rastreig s’han dividit en cinc sectors diferents.

Els sistemes d’emergències busquen la parella per terra i aire des de dilluns.

Els sistemes d’emergències busquen la parella per terra i aire des de dilluns.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

tracking