SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Evacuen en helicòpter un parapentista ferit de gravetat per una caiguda a Verdú

Ahir també es van efectuar rescats a Mont-rebei i Collegats i una recerca a Soriguera

L’helicòpter a l’aproximar-se a la zona de Collegats per rescatar una escaladora ferida.

L’helicòpter a l’aproximar-se a la zona de Collegats per rescatar una escaladora ferida.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un parapentista va resultar ferit de gravetat ahir al matí al caure quan sobrevolava Verdú, segons va informar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’accident es va produir a les 9.28 hores quan, per causes desconegudes, un parapent es va precipitar al buit al pla dels Estinclells, a prop del poblat ibèric. Fins al lloc van anar una dotació dels Bombers de la Generalitat, una ambulància i un helicòpter medicalitzat del SEM i els Mossos d’Esquadra. El parapentista es va fer lesions en diferents parts del cos, com l’esquena. Finalment, i després d’atendre’l in situ, el van evacuar en helicòpter a l’hospital Vall d’Hebrón de Barcelona amb pronòstic reservat.

Els Bombers també van fer ahir dos rescats més de muntanya a Lleida. A les 11.35 hores van anar amb l’helicòpter al congost de Mont-rebei per socórrer una excursionista que s’havia lesionat un turmell a prop del pont penjant, a Sant Esteve de la Sarga. Va ser evacuada a l’hospital de Tremp. Dos hores més tard, a les 13.43 hores, van rescatar una escaladora ferida al caure-li una pedra al casc i ferir-la a la cara. Va ser a la via Sang de Crack, al circ del Pessó, a la zona de Collegats-Queralt. Va ser evacuada a l’hospital de Tremp.

Finalment, van efectuar la recerca d’una família que es va desorientar mentre feia una ruta entre el refugi de Comes de Rubió fins al pic de l’Orri, a Soriguera. Eren quatre persones a les quals van poder guiar fins a localitzar-los.

A més, dos d’aquestes instal·lacions, Sabadell i el Pirineu, seran habilitats com a bases aèries GRAE medicalitzades, la qual cosa significarà una gran millora operativa. Una altra novetat consistirà en l’adquisició d’un dron que permetrà recollir informació per ajudar els comandaments en la presa de decisions.

Els Bombers incorporaran un helicòpter per volar de nit Els Bombers disposaran, gràcies a un nou contracte que ha firmat el Govern, de dinou helicòpters (quatre de rescat i quinze d’extinció d’incendis). També inclou la incorporació d’un aparell que podrà fer vols nocturns una vegada es faci l’habilitació especial per al personal operatiu i l’adequació de les instal·lacions aeronàutiques del cos.

tracking