SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un caçador fereix el seu germà de 17 anys en un accident a Arbeca

Va disparar al sortir una presa i va tocar involuntàriament la víctima, que va patir lesions a la cara i un ull || Va ser evacuat a l'Arnau i la seua vida no corre perill

El succés es va produir ahir a les 10.30 hores en una zona coneguda com a Font de la Juliana.

El succés es va produir ahir a les 10.30 hores en una zona coneguda com a Font de la Juliana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove caçador de 17 anys va resultar ferit de gravetat ahir al matí a Arbeca al rebre un tret accidental. El jove va patir lesions a la cara i l’ull esquerre i va ser evacuat amb pronòstic greu a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida malgrat que la seua vida no corre perill, segons va informar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El succés va tenir lloc al voltant de les 10.30 hores en una zona coneguda com a Font de la Juliana, quan el jove estava caçant amb el seu pare i el seu germà gran.

Els Mossos d’Esquadra van anar fins al lloc i van obrir diligències sobre el que havia succeït

Els menors poden caçar amb una escopeta a partir dels 14 anys i amb un rifle a partir dels 16 sempre que vagin acompanyats d’un adult que tingui llicència.

Els Agents Rurals van comprovar que el pare i els dos germans que caçaven ahir a Arbeca, veïns de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), ho feien amb les corresponents llicències. Pel que sembla, va sortir una presa i el germà gran va disparar amb la mala fortuna que, directament o indirectament, part dels perdigons van impactar a la cara i a l’ull esquerre del seu germà petit. Ràpidament es va alertar els serveis d’emergència i el SEM va evacuar el ferit a l’Arnau. Per la seua part, els Mossos van obrir diligències sobre el succés.

L’alcalde d’Arbeca, Sergi Pelegrí, va explicar que tenien tots els permisos per caçar, cosa que va ser ratificada pels Rurals. Va afegir que “els encarregats del vedat han ajudat els afectats en el que ha estat un accident”. Val a recordar que diumenge va començar la temporada de caça menor a Catalunya i que es prolongarà fins al 7 de febrer. Les societats de caçadors, que en l’actualitat també duen a terme batudes de senglars, van sol·licitar l’obligatorietat que els boletaires portin armilles reflectores perquè no es produeixin accidents.

Accidents de caça

En els últims anys hi ha hagut pocs accidents de caça a les comarques de Lleida, però dos han estat mortals. El febrer del 2016 un veí de la partida de Butsènit de Lleida va morir al disparar-se accidentalment amb una escopeta. I el setembre del 2015, un home va morir a Bellver de Cerdanya després que rebés el tret accidental d’un rifle de caça. Es trobaven a l’interior d’un cotxe.

tracking