SEGRE

MUNICIPIS VIVENDA

Tramiten la ruïna dels dos últims blocs del Grup Sant Isidori de Mollerussa encara habitats

Els edificis B i D, amb 34 pisos sense desallotjar, i l'A s'enderrocarà a finals d'any

El bloc A espera la demolició els últims mesos d’aquest any.

El bloc A espera la demolició els últims mesos d’aquest any.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mollerussa ha iniciat la tramitació per declarar la ruïna tècnica dels dos últims blocs del Grup Sant Isidori que encara no tenien aquesta consideració. Es tracta dels blocs B i D. Entre tots dos edificis encara compten amb 34 pisos habitats (21 d’ubicats en el B i 13 en el D).

D’aquesta manera, aquest grup ja té 126 pisos buits. En ambdós casos, segons l’expedient, es considera que la reparació dels esmentats habitatges seria més cara que la construcció d’un nou edifici.

El primer bloc sobre el qual es va declarar la ruïna tant econòmica com tècnica va ser l’A l’any 2018 i la demolició podria iniciar-se el proper mes de novembre, perquè estigui enllestida a finals d’any. Aquesta actuació s’havia de dur a terme a començaments d’any, tot i que es va posposar després de declarar-se l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19. A la primavera, el consistori ja va encomanar a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) la gestió de la demolició del Bloc C, que encara no compta amb data perquè es dugui a terme. Val a destacar que aquests dos blocs d’habitatges ja es troben buits i tapiats per evitar l’accés d’okupes.

El Grup Sant Isidori de la capital del Pla d’Urgell compta amb un total de 160 vivendes que es van construir la dècada dels anys 60 i presenten un estat de degradació important. S’ha de recordar que serà la Generalitat la que assumeixi el cost de la demolició d’aquest grup d’habitatges. L’import total ascendeix als 400.000 euros (100.000 euros per bloc). L’ajuntament i la Generalitat van iniciar el febrer del 2018 el procés per desallotjar els habitatges del grup, ubicat a prop al carrer Comerç.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya va oferir pisos de lloguer social als afectats pel desallotjament.

tracking