SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Presó sense fiança per a l'acusat d'intentar matar cinc persones a Balaguer i Bellcaire

Li imputen cinc temptatives d'assassinat ja que, a més dels quatre ferits, també va agredir una de les persones que el van retenir || Benjamín Fernández s'enfrontaria a una condemna de més de 20 anys

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 2 de Balaguer va decretar ahir presó sense fiança per a Benjamín Fernández, detingut dimarts a Balaguer acusat d’intentar matar cinc persones a la capital de la Noguera i Bellcaire d’Urgell. Fernández, àlies Cuqui, es va negar a declarar davant del jutge com ja va fer dimecres davant dels Mossos d’Esquadra.

La Fiscalia imputa al veí de Bellcaire de 47 anys cinc temptatives d’assassinat. Es tracta dels tres ferits a la seua localitat, tots ells de caràcter greu, el veí de Balaguer que va atacar en ple carrer i el pare d’aquest, que van poder reduir-lo abans de ser arrestat per la Policia Local. A més, està acusat dels delictes d’incendi, per calar foc a un pis al carrer Ramon Llull de Balaguer; robatori amb violència i intimidació, per sostreure el cotxe del veí del Palau d’Anglesola que va abandonar malferit en una granja; tinença il·lícita d’armes, perquè portava una pistola; i un delicte de trencament, ja que no podia atansar-se a un dels homes que va atacar a Balaguer. També podria ser acusat dels delictes de detenció il·legal, per emportar-se la propietària del bar Da Giovanni, que va agredir i va tirar en un pàrquing inundat, i un delicte de danys, per les pintades a la façana de l’ajuntament i el poliesportiu. La gravetat d’aquests delictes i les penes que comporten van ser un dels arguments que va esgrimir el fiscal Pedro López per demanar-ne l’empresonament. En el seu escrit per sol·licitar presó, el Ministeri Públic afirma que es tracta de delictes que “tenen assignats 20 anys de presó”. Amb tota probabilitat, Benjamín Fernández s’enfrontarà a una condemna severa. És un cas que guarda certes similituds amb el d’Alejandro Ruiz, un exestudiant de Medicina de la UdL que el setembre del 2014 va atacar diverses persones en ple carrer de Lleida. Van ser atacs motivats per xenofòbia, ja que tenia ideologia neonazi. També va incendiar el seu habitatge. Tres anys després, va ser condemnat a 33 anys de presó. Fiscalia demanava 81 anys.

Després de passar a disposició judicial, i amb la seua presència i per ordre del jutge, es van practicar dos escorcolls, un a Bellcaire i l’altre al Palau d’Anglesola.

Detingut el fill d’una víctima per intentar pegar a l’arrestat

El fill d’una de les víctimes dels atacs a Bellcaire d’Urgell va ser detingut pels Mossos al saltar-se el cordó policial a fi d’agredir l’arrestat. El jove va haver de ser retingut per fins almenys cinc policies i va ser arrestat per atemptat a l’autoritat. En l’ampli dispositiu policial van participar fins i tot membres dels antiavalots. L’escorcoll es va practicar al domicili de l’arrestat, a l’avinguda Onze de Setembre (la travessia de la C-53) i a escassos 50 metres del restaurant Da Giovanni, on suposadament va atacar la seua propietària. Posteriorment, es va fer un altre escorcoll al Palau d’Anglesola, al domicili de la primera víctima. Es tracta de l’home que va deixar malferit en una casa.

L'acusat, custodiat pels Mossos a Bellcaire d'Urgell.

L'acusat, custodiat pels Mossos a Bellcaire d'Urgell.Magdalena Altisent

Benjamín Fernández, àlies ‘Cuqui’, a la sortida del jutjat de Balaguer.

Benjamín Fernández, àlies ‘Cuqui’, a la sortida del jutjat de Balaguer.MAGDALENA ALTISENT

Benjamín Fernández, àlies ‘Cuqui’, a la sortida del jutjat de Balaguer.

Benjamín Fernández, àlies ‘Cuqui’, a la sortida del jutjat de Balaguer.MAGDALENA ALTISENT

tracking