SEGRE

BOSCOS REGULACIÓ

Impulsen una nova associació de propietaris forestals de Rialb

Per prevenir incendis i millorar la gestió dels boscos

Imatge d’arxiu de l’embassament de Rialb.

Imatge d’arxiu de l’embassament de Rialb.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consorci Segre Rialb ha impulsat la creació de l’associació de propietaris forestals de l’entorn de l’embassament de Rialb per treballar conjuntament en la prevenció d’incendis i buscar recursos per millorar la gestió dels boscos privats. De fet, l’associació actual de la Baronia de Rialb s’obrirà a la resta de municipis del consorci i els englobarà per potenciar els boscos com a espais transversals d’ús social i productiu.

L’alcalde de la Baronia, Antoni Reig, va explicar que aquesta entitat posarà en relleu la gestió forestal que fan els agricultors i la gestió de l’aigua. També ha de servir per aprofitar l’explotació de la massa forestal per generar energia neta i biomassa, a més de treure partit de la biodiversitat del bosc per a rutes turístiques, pesca o altres activitats.

“Ens ha de permetre optimitzar recursos sobretot per elaborar un pla de prevenció d’incendis als sis pobles del pantà”, va dir Reig. Es tracta, va afegir, d’aconseguir que el treball de cura dels boscos sigui rendible per a l’agricultor.

tracking