SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

El nou centre d'informació a Aigüestortes i el Carrilet, en dos anys

El conseller Calvet avança que el 2021 es faran projectes i es buscarà el finançament

El conseller durant la seua visita a la Casa Matter, a la Torre de Capdella.

El conseller durant la seua visita a la Casa Matter, a la Torre de Capdella.TERRITORIO Y SOSTENIBILIDAD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va anunciar ahir que el nou centre de visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes i el projecte del Carrilet de la Vall Fosca es podrien començar a executar a partir del 2022.

Ho va dir a la Torre de Capdella, on va visitar la Casa Matter, l’edifici que ha cedit l’ajuntament per instal·lar aquest futur centre d’informació i des d’on també va destacar el projecte per recuperar el tren de la Vall Fosca per posar-lo “al servei del territori”. Calvet va explicar que aquest any i durant el 2021 el departament treballarà en la redacció dels projectes i per a l’obtenció del finançament amb l’objectiu de poder executar les obres de cara a l’any 2022, segons va avançar.

Instal·len sensors a la carretera de Sant Esteve de la Sarga per monitoritzar moviments

Per una altra banda, Calvet es va referir a les actuacions que el departament de Territori, a través de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICG) està portant a terme a la carretera de Sant Esteve de la Sarga, afectada per greus despreniments, i va explicar que s’han instal·lat diversos sensors a la zona que permetran monitoritzar de manera constant els moviments d’aquesta carretera.

El conseller també va visitar l’Alta Ribagorça i el Centre de Fauna del Pont de Suert, que treballa en la cria en captivitat de visó europeu i el tritó del Montseny, i incideix en l’educació ambiental i la sensibilització sobre la importància de la conservació dels ecosistemes fluvials i de la seua biodiversitat amb les llúdries.

tracking