SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat a 25 anys per assassinar l'ex a Montsó

Va clavar més de 90 punyalades a la víctima davant dels fills al seu habitatge || Desestimat el recurs de la defensa de l'assassí

El condemnat, durant el judici a l’Audiència d’Osca.

El condemnat, durant el judici a l’Audiència d’Osca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA) ha desestimat el recurs d’apel·lació contra la sentència dictada per l’Audiència Provincial d’Osca que va condemnar a 25 anys de presó un veí de Binèfar per assassinar la seua exdona clavant-li noranta punyalades a Montsó. Els fets van tenir lloc el 25 de novembre del 2018, quan l’acusat va matar la víctima amb un ganivet de cuina davant dels seus fills, de quatre i vuit anys. Els magistrats consideren que hi va haver acarnissament i que no ha quedat provat el trastorn mental transitori. La víctima no va morir per una punyalada en concret, resa la sentència, sinó a causa del gran nombre que va rebre (més de noranta) perquè li van produir una gran pèrdua de sang. Una altra de les raons argumentades per rebutjar el recurs és el trastorn mental transitori exposat per la defensa. En aquest sentit, la sala reitera els arguments de la sentència recorreguda i conclou que “no s’ha declarat provada cap disminució de la capacitat del subjecte per entendre la maldat de la seua acció” i per això no es pot plantejar la inimputabilitat de l’acusat.

Davant les al·legacions de la defensa, afirmen els magistrats que no hi ha cap motiu que pugui justificar un evident error per part del jurat, ni que les seues apreciacions i valoracions hagin afectat els drets constitucionals de l’acusat. Per tant, el TSJA confirma la resolució recorreguda que condemnava M.D. a 25 anys de presó per un delicte d’assassinat caracteritzat amb les circumstàncies de traïdoria i acarnissament, amb agreujants de parentiu i violència de gènere. Contra la sentència es pot interposar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

El TSJA diu que la víctima va morir per les múltiples punyalades i rebutja el trastorn mental

Es va considerar provat que l’home es va presentar al domicili familiar de Montsó per traslladar els fills quan va començar una discussió entre l’assassí i la víctima, a la qual va apunyalar més de noranta vegades. La filla va anar a casa d’una veïna a demanar ajuda. “Va agredir la seua dona amb una idea de dominació”, va assenyalar la sentència ara ja confirmada.

tracking