SEGRE

ESNOTICIA

Desenes de controls perquè la gent no surti dels seus municipis a Lleida

Vigilen sobretot els accessos al Pirineu i imposen multes d'un mínim de 300 euros

Un control dels Mossos d’Esquadra durant la jornada d’ahir a Mollerussa.

Un control dels Mossos d’Esquadra durant la jornada d’ahir a Mollerussa.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mossos i policies locals van prendre ahir les carreteres lleidatanes per garantir que es compleix el confinament perimetral entre municipis decretat per la Generalitat. Els agents controlen sobretot l'accés a segones residències del Pirineu i la Costa Daurada i denuncien infractors, que seran multats amb un mínim de 300 euros.

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals van iniciar ahir controls dinàmics i aleatoris en diversos punts de la província de Lleida arran de les noves restriccions a la mobilitat per frenar els contagis de la Covid-19, en una jornada en què van imposar sancions, encara que els agents, al ser el primer dia, van primar una tasca informativa. Els policies demanaven als conductors els certificats que justificaven l’entrada i sortida, la gran majoria per motius laborals, encara que van ser molts els que van mostrar la seua confusió respecte a les restriccions al cap de poques hores d’anunciar-les. En els accessos i les sortides de Lleida ciutat, també hi havia controls de la Guàrdia Urbana, que van imposar alguna sanció, malgrat que van detectar poques irregularitats. La nit abans de l’entrada en vigor del confinament perimetral, la Urbana va controlar 31 vehicles i quatre vianants a Lleida ciutat, amb una única sanció per estar al carrer sense justificació. Fonts policials van assenyalar que reben trucades de ciutadans que de dia denuncien persones al carrer sense mascareta i, de nit, la celebració de botellons a la via pública. Algunes d’aquestes trucades fins i tot van provocar actuacions policials a Sucs.

A Tàrrega, els Mossos i la Policia Local es van coordinar per efectuar controls en diferents punts als vehicles que accedien a la ciutat. Fonts policials van dir que al matí hi havia molta mobilitat per motius laborals i que la seua tasca va ser bàsicament informativa. Val a destacar que moltes persones van aprofitar el desplaçament laboral per fer la compra del cap de setmana. Així mateix, es van reforçar els controls per evitar desplaçaments a segones residències al Pirineu i en els límits amb la Franja. La sanció mínima per saltar-se el toc de queda i el confinament perimetral és de 300 euros, mentre que no portar mascareta comporta una multa de 100 euros. A tot Catalunya, s’han desplegat 5.000 agents dels Mossos que es dedicaran “exclusivament” a aquests controls, encara que des de la policia catalana es va admetre que no són prou efectius per controlar tot el territori i es va apel·lar a la responsabilitat de la ciutadana.

Afluència a la Costa Daurada i a Madrid augmenta el trànsit Els municipis de la Costa Daurada han detectat certa afluència de persones amb segona residència que han arribat esquivant les restriccions imposades pel Govern. Aquestes localitats temen l’arribada de més visitants durant el cap de setmana. En aquestes zones s’han extremat els controls dels Mossos, així com a la Costa Brava, on també hi va haver ahir afluència. Així mateix, el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, va assenyalar que es faran controls en estacions de tren i autobusos per fer complir el confinament municipal i que s’han simplificat les actes després de l’experiència de la primera onada de Covid, per la qual cosa ara els agents compten amb un aplicador digitalitzat. Segons Trànsit, les sortides de l’àrea metropolitana van caure un 31% el primer dia del confinament perimetral i les entrades ho van fer en un 32%. En el conjunt d’Espanya, unes altres dotze comunitats autònomes decreten el “tancament” de cara al pont de Tots Sants. A Madrid, les sortides per carretera no van cessar malgrat els controls i el trànsit a les principals vies d’accés a la ciutat van augmentar un 16 per cent dijous. A Àvila es van disparar les denúncies a ciutadans madrilenys que se saltaven el confinament perimetral per acudir a les seues segones residències.

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra a Mollerussa.

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra a Mollerussa.JOAN GÓMEZ

tracking