SEGRE

CASA REIAL CORRUPCIÓ

La Fiscalia renuncia a obrir causa contra Joan Carles I

Afirma que malgrat els indicis de delicte, és inviolable || El ministre de Justícia diu que no modificarà la Constitució

El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d’arxiu.

El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia del Tribunal Suprem previsiblement renunciarà a l’obertura d’una causa penal contra Joan Carles I pel presumpte cobrament de comissions irregulars i la seua ocultació en paradisos fiscals, malgrat considerar que hi ha indicis que el rei emèrit els va cometre mentre ostentava el càrrec de cap de l’Estat. El motiu d’aquesta exoneració és, segons va avançar ahir el diari El Confidencial, que la Fiscalia considera que la seua inviolabilitat li impedeix continuar amb la investigació.

Les últimes notícies que havien transcendit des del Ministeri Públic podrien haver fet pensar en un moviment contrari, ja que el fiscal de Sala que dirigeix la investigació, Juan Ignacio Campos, va admetre en un informe donat a conèixer a començaments de mes que la comissió rogatòria sol·licitada a la Fiscalia de la República i Cantó de Ginebra, obria “noves perspectives” i la necessitat de ser complementada amb la pràctica d’altres diligències.

No obstant, l’equip de fiscals que analitza aquest assumpte ja hauria arribat a una conclusió, contrària a judicialitzar aquest assumpte argumentant que cal aplicar en tot cas el principi d’inviolabilitat, malgrat que treballa en un informe que serà molt dur en el relat de fets atribuïts al pare de Felip VI.

Mentrestant, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va deixar clar ahir en una entrevista a la cadena

Onda Cero que una reforma de la Constitució per modificar la inviolabilitat de Joan Carles I “no és a la cartera” del seu departament i tampoc a la del Govern estatal.

El mes de juliol passat, el president del Govern central, Pedro Sánchez, es va mostrar partidari d’afrontar un canvi a la Constitució per limitar la inviolabilitat del monarca.

Barcelona revoca la Medalla d’Or al rei emèrit El ple de l’ajuntament de Barcelona va revocar ahir la Medalla d’Or de la Ciutat al rei emèrit Joan Carles I, atorgada per la seua contribució als Jocs Olímpics del 1992, a causa de les seues actituds i comportaments. Van votar-hi a favor els comuns, JxCat i ERC i en contra la resta de grups, inclòs el PSC.

tracking