SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI HISTÒRIC

Veïns del Palau buiden l'església clausurada per poder rehabilitar-la

Una vintena de voluntaris retiren mig centenar de bancs i una veïna cedeix un magatzem per guardar-los || Abans de les primeres obres, que costaran 100.000 €

Una vintena de voluntaris van retirar mig centenar de bancs.

Una vintena de voluntaris van retirar mig centenar de bancs.J. G. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del Palau d’Anglesola van fer ahir el primer pas per rehabilitar l’església de Sant Joan Baptista, tancada des de fa més d’un any després que es detectessin despreniments al fals sostre del cor. Una vintena de voluntaris van reobrir el temple per primera vegada des que va ser clausurat per retirar mig centenar de bancs de l’interior. Van treballar de forma altruista, amb mascaretes i en grups de no pas més de sis persones, d’acord amb les normes de seguretat per evitar contagis en plena segona onada de la Covid-19.

Una veïna del municipi ha cedit un magatzem per guardar els bancs fins que puguin tornar a instal·lar-los a l’església. L’alcalde, Francesc Balcells, va remarcar que es tracta d’un treball a jova, i que de la mateixa manera es va construir l’església l’any 1802. “Els veïns han portat tractors i carretes de la seua propietat per fer la feina, i si no, han treballat amb les mans”, va explicar el primer edil. Ara, l’empresa del Palau que durà a terme la reforma, Simó Farnell, ja podrà iniciar la primera fase de la rehabilitació. Consistirà a reforçar les voltes i columnes que sostenen l’edifici. Per a això, es cobrirà tot l’interior amb bastides. Compta amb un pressupost de 100.000 euros, dels quals 40.000 procedeixen de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). La parròquia del Palau aportarà 30.000 euros més, producte d’una col·lecta de donatius que ha dut a terme el municipi, mentre que el bisbat de Solsona pagarà els 30.000 restants. Aquesta millora podria estar llesta d’aquí a mig any, aproximadament.

Una segona fase abordarà la consolidació dels fonaments, i les entitats vinculades a la reforma ja busquen finançament per poder-la dur a terme. La intenció de la parròquia és que l’església aculli de nou feligresos a finals del 2021.

Quedaria pendent una tercera fase, de reforma de la façana i el campanar, que es duria a terme després de reobrir l’església. Val a recordar que també l’església d’Algerri està clausurada a l’espera d’obres.

Una vintena de voluntaris van retirar mig centenar de bancs.

Una vintena de voluntaris van retirar mig centenar de bancs.J. G. M.

tracking