SEGRE

MEDI AMBIENT CAÇA

El confinament dificulta batudes de senglars i alguns caçadors les cancel·len a Lleida

Les restriccions a la mobilitat compliquen aquesta modalitat de caça, en la qual participen més d'una desena de persones || Confusió per dos publicacions de la Generalitat amb instruccions diferents

Els caçadors es comunicaven amb emissores de ràdio.

Els caçadors es comunicaven amb emissores de ràdio.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions a la mobilitat per frenar els contagis de Covid-19 han portat a suprimir batudes de senglars en plena temporada de caça major. El tancament perimetral de Catalunya i Aragó ha fet que caçadors no puguin desplaçar-se entre aquestes dos comunitats per participar en caceres, que han acabat anul·lades al no comptar amb prou personal. A això se suma el confinament municipal en cap de setmana, que limita els moviments dels aficionats a la caça al municipi de residència de cada un i a “localitats limítrofes”. Així consta en una nota informativa que Generalitat va fer pública la setmana passada. La direcció general d’Ecosistemes Forestals va publicar en un mateix dia dos textos amb instruccions diferents, una cosa que va provocar confusió entre les societats de caçadors i va contribuir també a anul·lar caceres.

Així, caçadors de la Vall del Corb van cancel·lar una batuda prevista per al cap de setmana. Membres d’aquest col·lectiu van explicar que, segons el seu parer, les instruccions de la Generalitat veten aquestes caceres excepte en zones on la fauna ocasiona danys a cultius. De fet, així constava en una de les dos versions del text de la direcció general d’Ecosistemes Forestals. En canvi, una altra de posterior les permetia, sempre que es fessin d’acord amb les normes de confinament i del toc de queda. Acollint-se a aquest últim document, la societat de caçadors La Unió d’Aitona va organitzar ahir al matí una batuda en què van participar 16 persones.

Els caçadors poden moure’s al municipi on resideixen i en “localitats limítrofes”

Josep Maria Cabasés, representant d’aquest col·lectiu, va explicar que els participants en la batuda van respectar en tot moment grans distàncies entre si. Aquesta modalitat de caça, en la qual acostuma a participar més d’una desena de caçadors, es basa que cadascun d’ells se situa en un lloc prèviament assignat. “Érem massa lluny uns dels altres per considerar-nos un grup”, va indicar.

Un altre caçador, Albert Mayench, va valorar que “no poder moure’ns a altres comarques i altres comunitats és un problema, sobretot quan la proliferació de senglars i de cérvols és tan gran i suposen risc per a la seguretat viària”. Fins ara havia participat en batudes en caps de setmana, moltes a petició dels pagesos, però “ara és molt més difícil”.

Els caçadors es comunicaven amb emissores de ràdio.

Els caçadors es comunicaven amb emissores de ràdio.MAITE MONNÉ

tracking