SEGRE

La restauració de les Borges Blanques vol seguir cuidant els clients

Dotze establiments preparen menjar per emportar i a domicili des d’entrepans fins a menús

La restauració de les Borges vol seguir cuidant els clients

La restauració de les Borges vol seguir cuidant els clients

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En temps de pandèmia i restriccions, la restauració de les Borges vol seguir cuidant els seus clients. Per això, tot i que hagi hagut de tancar portes, els facilita disfrutar de la seua oferta de dos maneres: preparant menjar per emportar o lliurant-lo a domicili. És el que proposen dotze establiments de la ciutat, tant els dies feiners com el cap de setmana (vegeu la illustració adjunta). Posen a punt opcions de tota mena, al gust del consumidor. Tant se val si són receptes de cuina casolana, arrossos, fideuà o caragols, com plats combinats, amanides, pizzes, kebabs, entrepans, hamburgueses o tapes. I, tot acompanyat pel beure. Només cal trucar i fer la comanda. Bon profit!

Prem sobre la imatge per veure-la en alta definició

Una rica gastronomia que beu del bo i millor del territori

Alguns dels establiments aposten per una cuina casolana, que beu de productes genuïnament garriguencs. Ametlles, fruita dolça o mel són alguns dels aliments que identifiquen les Garrigues. I, com a ingredient per excel·lència, l’oli d’oliva verge extra, elaborat en els diversos molins i cooperatives que es despleguen per la comarca.

La gastronomia és variada. Hi tenen cabuda tant receptes tradicionals com l’olla barrejada, faves o caragols bullits amb allioli, o un gran assortiment d’amanides regades pel suc natural de l’oliva. Una oliva que, en la varietat arbequina, no falta a les taules per tal de fer boca. Cansalada amb mongetes, botifarra negra feta a casa o escudella són també comuns a les taules garriguenques, sense oblidar la cassola de tros, que inspira festes i concursos. Tot acompanyat pel típic de ronyó, que avui dia només s’elabora a les Borges Blanques i Cervià. I seguint en l’àmbit del forn, postres tan saboroses com les orelletes, fetes amb farina, ous i sucre enriquit amb el toc que aporta la matafaluga, celiandre i canyella.

Tradicionalment s’elaboraven durant la festa major, si bé avui dia també es poden adquirir a les fleques.

tracking