SEGRE

ESNOTICIA

El 77% de municipis de Lleida tenen la velocitat de contagi sota 1

Lleida, Cervera, la Seu, Tremp i el Pont presenten indicadors baixos

El 77% de municipis tenen la velocitat de contagi sota 1

El 77% de municipis tenen la velocitat de contagi sota 1

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 77% dels municipis de Lleida tenen una velocitat de contagi baixa. És el que es coneix com a Rt, una taxa que indica quantes persones infecta cada positiu, i l’objectiu és que sigui inferior a 1, ja que això significa que contagia menys d’una persona. A Lleida, les poblacions amb risc alt de rebrot van augmentar en els dies anteriors i van passar de 59 a 106. No obstant, el que fa que el risc de rebrot disminueixi és que primer descendeixi la velocitat de reproducció de la Covid, un indicador que tant a la regió sanitària del pla com a la del Pirineu segueix a la baixa (vegeu la pàgina 5).

En aquest sentit, 178 dels 231 municipis de la demarcació tenen un ritme de propagació del coronavirus inferior a 1, segons les dades de la conselleria de Salut, que corresponen a divendres passat 30 d’octubre. Del total, 98 poblacions tenen una velocitat de propagació nul·la, mentre que en 80 més aquest indicador és inferior a 1. Entre aquestes últimes destaquen cinc capitals de comarca. Es tracta del Pont de Suert (0,21), la Seu d’Urgell (0,62), Tremp (0,69), Cervera (0,88) i Lleida ciutat (0,95).

A les Borges, Solsona, Vielha, Tàrrega, Mollerussa i Balaguer l’índex oscil·la entre 1,01 i 1,77 punts

Així mateix, la velocitat de reproducció de la Covid se situa entre 1 i 2 en uns altres 42 municipis lleidatans. Aquest és el cas, per exemple, de les Borges Blanques (1,01), Solsona (1,06), Vielha e Mijaran (1,08), Tàrrega (1,12), Mollerussa (1,14) i Balaguer (1,77).

A més, 11 municipis de Lleida tenen una Rt superior a 2. En aquest sentit, Vallfogona de Balaguer té la velocitat de contagi més alta de la demarcació, amb un indicador de 3,69, segons les dades de Salut. La segueixen Bellpuig (3,02) i Linyola (3). L’única capital de comarca amb una taxa de més de 2 és Sort, amb un índex de 2,29.

Per comarques, l’Alta Ribagorça té la menor Rt de tot Catalunya, amb un índex de 0,21. La segueixen unes altres tres de Lleida: l’Alt Urgell (0,65), la Val d’Aran (0,75) i el Pallars Jussà (0,8). També tenen índexs baixos les Garrigues (0,96) i el Segrià (0,98). A la resta de comarques lleidatanes la situació també és bona, ja que si bé tenen una velocitat de propagació superior a 1, aquest indicador oscil·la entre els 1,06 punts de l’Urgell i els 1,16 del Solsonès. No obstant, la Noguera té la quarta Rt més alta de tot Catalunya, amb un indicador d’1,31 punts.

En el conjunt de Catalunya, la situació també va millorant després de setmanes de restriccions severes. Així, el risc de rebrot va descendir ahir cinquanta punts, però continua sent a la franja molt alta amb un índex de 785. Per la seua banda, segons les dades de la Generalitat l’indicador de la velocitat de reproducció de la Covid també està a prop de caure per sota d’1 i constava una taxa d’1,02.

tracking