SEGRE

MUNICIPIS ACTUACIONS

Gavet consolida un barranc fluvial per evitar inundacions a Sant Serni

L'ajuntament ha sol·licitat ajuts a l'ACA per abordar actuacions d'urgència

Imatge d’arxiu del nucli agregueu de Sant Serni.

Imatge d’arxiu del nucli agregueu de Sant Serni.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Gavet de la Conca ha sol·licitat una ajuda a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per abordar les obres de consolidació del barranc fluvial de Solans, al nucli de Sant Serni. Segons l’alcalde, Xavier Badia, el principal objectiu és evitar inundacions ja que el barranc travessa la zona urbana i està en una àrea inundable, per la qual cosa s’han de portar a terme obres d’urgència.

La intervenció suposarà una inversió de més de 61.000 euros i consistirà a sanejar la zona on l’aigua ja ha erosionat l’actual mur i aixecar-ne un altre de contenció molt més segur que pugui fer front a futures avingudes.

El municipi compta amb gairebé 400.000 € per a millores en alguns dels nuclis agregats

Badia va explicar que aquesta actuació s’ha inclòs també als projectes a finançar pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) de la Generalitat entre els anys 2020 i 2024 que li ha concedit ajuts per a l’anualitat del 2023. L’alcalde va recalcar que és necessari abordar les reformes al més aviat possible i “si l’ACA no concedeix subvencions abordarem els tràmits per poder gastar la subvenció del PUOS l’any vinent”, va remarcar. Afecta el nucli agregat de Sant Serni, on estan censades mes d’una trentena de persones, encara que la població augmenta sensiblement els estius.

Gavet té dotze agregats i ha presentat projectes de millora en vuit, que són els més poblats. Compta amb gairebé 400.000 euros del pla d’obres.

Seu municipal i fer visitables les ruïnes del castell de Sant Gervàs El Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat finançarà amb més de 130.000 euros les primeres obres que es portaran a terme a partir de l’any que ve. Segons l’alcalde, hi haurà una partida per habilitar un immoble a Gavet per obrir les dependències municipals. Badia va indicar que, de moment, s’estan en un local llogat de Tremp.

tracking