SEGRE

Les Borges supera el brot tot i que continuen actius els de Sort i Verdú

Una defunció al geriàtric de la capital del Sobirà i dos més al Mare Marcel·lina, intervingut per Salut

Imatge d'arxiu de l'exterior de la residència Mare Marcel·lina de Verdú.

Les Borges supera el brot tot i que continuen actius els de Sort i VerdúSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels usuaris de la residència Àngel Serafí de Sort que havia donat positiu en Covid- 19 va morir el cap de setmana. Fonts pròximes van explicar que hi ha 15 padrins positius, 7 treballadors encomanats i 3 professionals més confinats. Per la seua part, fonts de la conselleria de Salut van xifrar en 14 els residents positius i van assenyalar que hi ha 9 empleats infectats. Així mateix, al geriàtric Mare Marcel·lina de Verdú, intervingut per Salut al detectar-hi un brot, hi ha hagut dos defuncions més, per la qual cosa ja són 11 els morts. S’ha de recordar que, en aquest centre de l’Urgell, 47 dels 48 residents han donat positiu.

Per la seua part, el geriàtric de les Borges ja ha superat el brot de Covid que es va detectar a començaments d’octubre i que va causar la mort de 7 usuaris. Fonts de L’Onada, l’empresa que gestiona el centre, van explicar que tots els PCR de la setmana passada han donat negatiu. Per la seua part, la residència Castrillón de Lleida ciutat ja acumula 19 casos. En concret, han donat positiu 12 usuaris i 7 treballadors, segons Salut. Aquest és el segon brot al centre, després del de finals de juny. A la residència Sant Domènec de Balaguer hi ha un altre avpositiu, per la qual cosa ja serien 16, i un treballador més contagiat, amb la qual cosa en total n’hi hauria 6, segons de Salut. A més, també ha donat positiu un empleat de la residència de Bellvís. Fonts del centre van explicar que estan pendents dels resultats d’un cribratge.

D’altra banda, l’ajuntament de Ponts es va reunir ahir amb la direcció de la residència, comitè d’empresa i UGT per abordar la situació després de les crítiques del sindicat, que va denunciar presumptes coaccions a treballadors per cobrir torns en dies de descans. L’alcaldessa, Solés Carabasa, va dir que mantindran reunions per trobar solucions i va descartar una investigació perquè “s’han calmat molt els ànims”. Estela Guerra, d’UGT, va demanar millores en els horaris, torns i calendaris laborals i va reclamar “una solució com més aviat millor”.

En un altre ordre de coses, la residència Sant Antoni de Tàrrega ha rebut suport de la Fundació la Caixa i CaixaBank per comprar llits articulats.

tracking