SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Greu un nadó de Tàrrega d'un mes i el jutge investiga la mare

El petit, sota la tutela de la Generalitat, ingressat a Sant Joan de Déu || La dona i la seua parella, aquest com a testimoni, declaren avui per suposats maltractaments

Els pares del nadó declararan avui al jutjat de Cervera.

Els pares del nadó declararan avui al jutjat de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de Tàrrega és investigada pel jutjat de Cervera per presumpte maltractament al seu nadó d’un mes. El petit es trobava ahir ingressat en estat greu a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La dona podria haver incorregut en els delictes de maltractaments en l’àmbit domèstic i lesions. Ella i la seua parella, ambdós nascuts a Romania, van ser interrogats dimarts per agents d’investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la capital de la Segarra i està previst que declarin aquest matí davant del jutge. La dona ho farà en qualitat d’investigada i l’home, en qualitat de testimoni.

La Generalitat, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), s’ha fet càrrec provisionalment de la tutela del menor. S’investiga si el nadó va patir algun tipus de maltractament físic o agressió fa uns dies suposadament per part de la seua progenitora.

Els pediatres que el van atendre a l’Arnau de Vilanova van alertar els Mossos d’Esquadra

Els fets haurien tingut lloc el dia 5 de novembre quan els pares van portar el fill a l’hospital Arnau de Vilanova. Els pediatres que el van atendre van sospitar que el petit podia ser víctima de maltractaments i van activar el protocol per a aquests casos, alertant els Mossos d’Esquadra, que van obrir una investigació. Posteriorment, el nen va ser derivat a l’hospital barceloní a causa de la gravetat de les ferides.

Els investigadors no descarten cap hipòtesi, però fins al moment sospiten, en el supòsit que s’acrediti que les lesions van ser infligides, que aquestes podrien ser obra de la dona. Els Mossos continuen obtenint dades per incorporar-los a la causa judicial oberta.

D’altra banda, val a recordar que un jutjat de Lleida continua investigant el suposat maltractament que hauria patit un nadó els pares del qual van ser detinguts l’agost de l’any passat a la capital del Segrià. En aquest cas, el nen va ser traslladat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona quan tenia tot just dotze dies de vida.

El 2019 hi va haver 89 imputats per maltractar els seus fills a Lleida

La Fiscalia va obrir l’any passat 89 investigacions de maltractaments en els quals les víctimes eren els fills dels imputats, segons la memòria de la Fiscalia del 2019. És una xifra lleugerament inferior a la del 2018, quan hi va haver 98 casos, però que s’ha disparat en els últims anys. Així, per exemple, el 2016 hi va haver 33 casos. Per la seua part, els hospitals i centres de salut lleidatans van notificar l’any passat un centenar de possibles situacions de maltractament a nens i adolescents de la província de Lleida. Trenta casos van ser greus, un per medicació innecessària a un menor. Per tipus de maltractament, en un 34% dels casos els menors van patir maltractament psicològic. En el 26% dels casos els menors van ser víctimes d’agressions físiques, i en un 13 per cent van patir abusos sexuals.

tracking