SEGRE

SINISTRALITAT BALANÇ

Els morts en accidents de trànsit registren el descens més gran dels últims anys a les comarques lleidatanes

Els morts en accidents de trànsit registren el descens més gran dels últims anys a les comarques lleidatanes || Més de 1.900 ferits durant l'any passat

L’últim accident mortal es va produir el passat 28 de setembre a Alpicat.

L’últim accident mortal es va produir el passat 28 de setembre a Alpicat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restriccions a la mobilitat a causa de la pandèmia del coronavirus han causat que el 2020 sigui, almenys de moment, l’any amb menys víctimes mortals en accidents de trànsit a les carreteres lleidatanes de les últimes dos dècades. En el que va d’any hi han perdut la vida 18 persones, davant de les 31 que van morir-hi en el mateix període de l’any passat, i per primera vegada en anys es baixa de la trentena de víctimes mortals a la província de Lleida. El període de descens més gran va ser, sens dubte, durant l’estat d’alarma i els confinaments perimetrals, que van deixar tan sols la possibilitat de desplaçar-se en casos puntuals.

L’últim accident de trànsit amb una víctima mortal a la província de Lleida es va produir el passat 28 de setembre, en el qual va morir un veí de la capital del Segrià de 72 anys en un xoc amb un camió cisterna a l’A-14 a Alpicat. El camió va col·lidir de forma lateral amb el cotxe de la víctima, que es trobava avariat a la via.

Aquest any respecte al mateix període del 2019, amb 18 persones que han perdut la vida fins setembre

Precisament, el setembre va ser el mes més negre en sinistralitat viària a les comarques lleidatanes, amb quatre víctimes mortals, mentre que al gener, el març i el juny no es va registrar cap mort en accidents de trànsit. En comparació amb el mateix període de l’any passat, la xifra de morts ha baixat un 40 per cent.

Segons les dades disponibles a l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el 2019 es van registrar més de 1.300 accidents de trànsit a les carreteres lleidatanes, dels quals 32 van ser mortals. Així mateix, en aquests accidents un total de 1.927 persones van resultar ferides, de les quals 183 amb pronòstic greu. Per comarques, el Segrià va ser la que va registrar més accidents mortals, amb 11, i nombre de ferits, amb un total de 769, dels quals 67 van ser de gravetat. Segons l’Idescat, al Segrià el segueix la comarca de la Noguera, amb vuit persones mortes l’any passat en sinistres viaris i 266 ferits, i la Segarra, amb cinc víctimes mortals a la carretera i 126 persones amb lesions, de les quals una dotzena van ser de gravetat.

Respectar les normes per lluitar contra la pandèmia de la carretera Les associacions commemoren avui el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de la Violència Viària i adverteixen que la pandèmia de la carretera i la de la Covid tenen similituds. “En les dos hi juga un paper important la responsabilitat personal per evitar víctimes”, assegura la directora de l’Associació per a l’Estudi de la Lesió Medul·lar Espinal (Aesleme), Mar Cogollos. I, així com amb la Covid, els comportaments inadequats continuen sent persistents. Respectar les lleis és la vacuna de la pandèmia de les morts a la carretera, insisteix també la responsable de STOP Accidentes, Ana Novella, per a qui no hi ha encara prou retrets social amb els mals comportaments, de la mateixa manera que tampoc hi ha una consciència completa sobre el risc de la conducció.

tracking