SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

El Palau trasllada el camp de futbol per ampliar el col·legi

Presenten l'avantprojecte d'urbanització del Complex Sant Roc || Inclourà equipaments com una guarderia o una Àgora

El col·legi Arnau Berenguer del Palau.

El col·legi Arnau Berenguer del Palau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau d’Anglesola preveu traslladar el seu camp de futbol actual per d’aquesta manera ampliar el col·legi Arnau Berenguer. Actualment, aquest centre de Primària té les classes dividides en dos edificis independents, separats per la carretera del Poal, molt transitada, per la qual cosa ja s’hi han produït incidents. L’objectiu és que el centre ubicat a l’avinguda Generalitat abandoni la seua funció educativa i s’ampliï l’altre edifici, amb una capacitat de dos línies. Així ho van explicar els arquitectes locals Lluís Guash, Maria Tàpies, Jacint Alsina, Marc Santacreu i Jorgina Tàpies a la presentació als veïns del Palau de l’avantprojecte Complex Sant Roc, acte que es va portar a terme online.

L’esmentat projecte planteja altres solucions com la creació de l’espai obert Àgora, que tindrà una doble funció: podrà integrar-se al pati del col·legi i, en horari no lectiu, acollir activitats culturals i de lleure locals. Així mateix, planteja unir l’avinguda Ramon Espinet i el carrer Lluís Companys, actualment separats per la zona esportiva.

El complex tindrà una Àgora, nou espai a l’aire lliure per a activitats culturals i de lleure

El document planteja la urbanització d’uns 21.261 metres quadrats i s’ha dividit en tres fases, els terminis de les quals estan per determinar. La primera se centrarà en l’ampliació del col·legi i la construcció de la guarderia. La segona començarà amb el trasllat del camp de futbol, una vegada es trobi una ubicació idònia, encara pendent de concretar. En aquest sentit, l’alcalde, Francesc Balsells, va remarcar que el municipi compta amb set hectàrees d’equipaments i un dels que podrien acollir el nou camp seria la zona del parc de camions. En aquella fase s’uniria l’avinguda Ramon Espinet amb el carrer Lluís Companys.

A la tercera s’urbanitzarà el nou espai Àgora. L’alcalde va agrair durant la presentació la tasca feta pels arquitectes i va remarcar que el document és un “full de ruta” per a un desenvolupament sostenible del municipi, en un espai que està obert a noves idees o equipaments, com ara l’ampliació de les piscines o bé la construcció d’un gimnàs per al col·legi.

tracking