SEGRE

Disset residències de Lleida tenen brots de coronavirus

La residència Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell.

La residència Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Disset residències per a la tercera edat de Lleida tenen brots de coronavirus. Són 13 de la regió sanitària del pla i 4 més del Pirineu, segons la conselleria de Salut. Aquests geriàtrics estan catalogats per la Generalitat com a vermells i són dos més que els que hi havia fa dos setmanes. Mentrestant, uns altres 9 centres (7 del pla) són taronges, atès que tenen contagis però estan sectoritzats i la situació està controlada. De la mateixa manera, 61 geriàtrics (53 del pla) són verds, perquè no tenen casos actualment. En aquesta segona onada es permeten visites en centres verds i taronges. En els vermells, els usuaris es comuniquen amb els seus familiars per videoconferència.

Així mateix, a la Llar de Sant Josep de la Seu s’han detectat 7 positius més després de l’últim cribratge: 3 usuaris, 3 treballadors i 1 religiosa. Per això, el geriàtric té un total de 72 positius, que corresponen a 57 residents positius (dos d’ells ingressats a l’hospital de la Seu), 14 treballadors i 1 religiosa. Cal recordar que en aquest centre hi ha hagut 4 morts per Covid. Més d’una vintena d’ancians positius estan ingressats en una zona aïllada de l’hospital de Puigcerdà. La Llar de Sant Josep ha contractat 10 nous professionals i fonts mèdiques van destacar que el centre “està tot sectoritzat i amb els circuits clars”.

D’altra banda, l’Hospital del Pallars traslladarà durant les dos setmanes vinents a l’alberg de Tremp els 18 pacients de l’àrea sociosanitària, segons Pallars Digital. En l’última setmana, una persona ha mort per coronavirus a l’hospital. El centre sanitari compta amb 6 ingressats per Covid i un és de la residència de la Fundació Fiella de Tremp (on un brot afecta 49 residents i 8 treballadors).

D’altra banda, la cooperativa Alba Jussà preveu reobrir avui el Centre Ocupacional i el Club Social, després que 2 usuaris (del mateix nucli familiar) donessin positiu. Es van aïllar uns altres 19 usuaris, 4 professionals i 2 voluntaris, i tots ells han donat negatiu, segons fonts de l’entitat

tracking