SEGRE

Prop de deu milions d'euros per a la millora del sanejament de les aigües residuals del Segrià

Els treballs que s'estan executant consisteixen en la construcció de depuradores a Benavent de Segrià i Torrefarrera

Les obres de la nova depuradora de Torrefarrera.

Les obres de la nova depuradora de Torrefarrera.ACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha destinat prop de deu milions d'euros a diversos projectes de millora del sanejament de les aigües residuals de la comarca del Segrià. Un d'ells és la nova depuradora de Benavent de Segrià, que ara està en obres i donarà servei també al municipi veí de Vilanova de Segrià. Aquests treballs, que compten amb un pressupost de 5,2 milions d'euros, tindran una durada de nou mesos i mig i l'empresa que els executa explotarà les instal·lacions durant el primer any de servei. L'altra actuació, consistent en la construcció d'una depuradora a Torrefarrera i un únic col·lector per aquesta població i la de Torre-serona, suposa una inversió de 4,6 milions d'euros.

El director de l'ACA, Lluís Ridao, ha visitat aquest dimecres totes dues obres, acompanyat pels alcaldes de Benavent i Vilanova de Segrià i els de Torrefarrera i Torre-serona. En el cas de Benavent, l'actuació consistirà en la construcció d'una depuradora de tipus biològic, amb capacitat per tractar 1.429 metres cúbics per dia i prop de set quilòmetres de xarxa de col·lectors. La instal·lació projectada compta amb una línia d'aigua i tractament complet de fangs.

En el cas de Torrefarrera, la instal·lació, de tipus biològic, està dissenyada per a tractar un cabal màxim de 1.400 metres cúbics per dia, equivalent a una població de més de 6.600 habitants. Es preveu que els treballs estiguin finalitzats en un termini de set mesos i mig i el contracte també preveu l'explotació de les instal·lacions durant el primer any de servei.

tracking