SEGRE

TRIBUNALS INFANTESA

Investiguen per homicidi la mare i imputen el pare del nadó mort

El veí de Tàrrega declararà en qualitat d'investigat després de fer-ho com a testimoni

La veïna de Tàrrega va declarar fa dos setmanes com a investigada i la seua parella, com a testimoni.

La veïna de Tàrrega va declarar fa dos setmanes com a investigada i la seua parella, com a testimoni.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Cervera investiga per homicidi la mare del nadó de Tàrrega mort el dimecres de la setmana passada. A més, ha citat a declarar com a imputat el pare, que fins ara només figurava en la causa com a testimoni, segons ha pogut saber aquest diari. La jutge ha transformat la causa oberta pels delictes de maltractaments en l’àmbit familiar i lesions cap al seu fill en un sumari per un delicte d’homicidi després de la mort del nadó, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va afegir que el jutjat està pendent de rebre diversos informes, cosa després de la acordarà, si procedeix, noves diligències. La més rellevant serà l’autòpsia, de la qual no es coneixeran els detalls fins d’aquí a un mes, segons van indicar la setmana passada fonts judicials (vegeu el desglossament).

De moment, la investigada, de 18 anys i nascuda a Romania, segueix en llibertat amb càrrecs i està sotmesa a mesures cautelars com la compareixença cada quinze dies al jutjat, la retirada de passaport i la prohibició de sortida d’Espanya.

Falta per veure en quina situació queda el progenitor, també de nacionalitat romanesa, que està previst que declari davant de la jutge ben aviat. La veïna de Tàrrega va declarar de nou dilluns.

El petit, de poc més d’un mes de vida, va morir el dimecres de la setmana passada a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on feia més de deu dies que estava ingressat, com va avançar SEGRE. Va ser derivat des de l’Arnau de Vilanova. Pel que sembla, i segons els facultatius, presentava greus lesions cerebrals que serien compatibles amb la síndrome de sacseig.

Pendents de l’autòpsia, que tardarà al voltant d’un mes

Els resultats de les anàlisis s’estan fent a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya i no es coneixeran fins d’aquí a un mes, segons van apuntar les mateixes fonts. L’autòpsia determinarà les causes exactes de la mort i si el nadó, de poc més d’un mes, va morir a causa de les lesions que presumptament va patir a causa d’un possible sacseig o si, al contrari, les causes estan relacionades amb problemes respiratoris, segons ha sostingut la mare del bebè.

tracking