SEGRE

MUNICIPIS FINANÇAMENT

Les comarques de Lleida rebran més de 88 milions del nou PUOSC fins a l'any 2024

D'aquesta xifra, 31 milions seran per a obres de municipis de menys de 5.000 habitants || La resolució definitiva supera els 81,7 milions previstos al juliol i la Generalitat espera augmentar la dotació

Solar per al teatre de les Borges, una de les obres que van optar a ajuts.

Solar per al teatre de les Borges, una de les obres que van optar a ajuts.M. CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida rebran més de 88 milions del nou Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat fins l’any 2024. La Comissió de Cooperació Local de Catalunya va donar ahir l’aprovació definitiva a l’assignació d’aquesta línia de subvencions, de 250 milions d’euros en el conjunt de Catalunya. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va presidir la sessió i va apuntar que el Govern intentarà ampliar aquesta dotació en els propers anys.

La resolució de la Generalitat assigna 50,4 milllones d’euros a les comarques del pla, 32,9 a les del Pirineu i més de cinc milions per al Solsonès, a la Catalunya central. Aquestes xifres corresponen tant a la línia general d’ajuts com a la reservada per a poblacions de menys de 5.000 habitants.

Els municipis de Lleida de menys de 5.000 habitants rebran 31 milions d’euros en ajuts del PUOSC

Aquestes últimes rebran un total de 31 milions d’euros, dels quals 16,7 es distribuiran entre municipis del pla de Lleida, 12,6 entre els del Pirineu i 1,6 als del Solsonès. En el conjunt de Catalunya, els municipis amb menys de 5.000 habitants rebran 90 milions d’euros. La Generalitat va destacar que aquesta línia específica d’ajuts pretén contribuir a evitar la despoblació de les localitats en zones rurals.

Per comarques, el Segrià és la que rebrà una dotació més gran, amb 13,4 milions d’euros. El segueix la Noguera, amb 11,5, i l’Alt Urgell, amb 8,7 milions. Al contrari, la que rebrà menys diners del PUOSC serà l’Alta Ribagorça, amb 1,2 milions. La resta oscil·la entre els 4,4 milions assignats a la Val d’Aran i els 7,9 del Pallars Sobirà.

La quantia dels ajuts del PUOSC a tota la província és superior als 81,7 milions d’euroa que el pla va assignar a les comarques de Lleida el mes de juliol passat.

La convocatòria de subvencions es va anunciar molt abans de la crisi sanitària i la resolució que assigna els fons s’ha aprovat durant la segona onada de la Covid-19. Aquesta situació ha fet que almenys cinc consells comarcals del pla de Lleida demanessin a la Generalitat canviar la destinació d’aquests ajuts i assignar-los a obres urgents que contribueixin a afrontar la pandèmia, com equipaments sanitaris i per a la tercera edat. En aquest sentit, van al·legar que les prioritats dels municipis “han canviat” des que van demanar els ajuts.

tracking