SEGRE

ESNOTICIA

Salut programa més cribratges en un total de 19 municipis del Pirineu

Començaran al Pont de Suert, la Pobla de Segur, Sort i Tremp dilluns || Portaran a terme tests d'antígens als majors de 16 anys, independentment d'on resideixin

El cribratge massiu a Agramunt va acabar ahir amb només tres positius de 1.437 proves en dos dies.

El cribratge massiu a Agramunt va acabar ahir amb només tres positius de 1.437 proves en dos dies.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut ha programat per a les setmanes vinents cribratges massius a 19 municipis de les comarques del Pirineu, mentre que seguiran fins al dia 18 a Lleida ciutat. Aquesta iniciativa s’emmarca en la nova estratègia de la conselleria amb l’objectiu de frenar la transmissió del virus i trencar cadenes de contagi. En aquest sentit, es faran tests d’antígens a majors de 16 anys que puguin ser asimptomàtics, independentment de la localitat on resideixin.

Els cribratges començaran dilluns al Pont de Suert, la Pobla de Segur i Sort. En aquests tres municipis es preveu que acabin dimecres. A Tremp també començaran dilluns, però els tests es prolongaran fins divendres. A la Seu hi haurà proves entre dimarts i dijous, i a Oliana, de dimarts a divendres. A Llavorsí, Vilaller, Senterada i la Pobleta de Bellveí tindran lloc dijous; mentre que a Tírvia, Ribera de Cardós, Salàs de Pallars i Barruera es faran divendres.

El consistori, satisfet per l’alta participació dels veïns i la implicació del personal del CAP

D’altra banda, hi haurà proves a Organyà del 8 al 10 de desembre. A Isona, Esterri d’Àneu i Coll de Nargó es practicaran tests el 9 de desembre, i a Rialp, l’11. Els ajuntaments, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública col·laboren en aquests cribratges. A Lleida ciutat, els tests a l’Onze de Setembre continuaran fins al 4 de desembre. A partir del dia 5, i fins al 18, es faran en diferents barris de la capital del Segrià, en ubicacions que encara estan per decidir.

Només 3 casos a Agramunt, que manté restriccions Agramunt va concloure ahir el cribratge massiu amb 1.437 tests d’antígens en dos dies i només 3 casos positius, dos dijous i un tercer ahir. L’ajuntament es va mostrar satisfet per l’escàs nombre de contagis, per l’elevada participació i per la implicació dels professionals del CAP, que ha permès prolongar les proves per sobre de les previsions. Tanmateix, el comitè municipal dedicat a avaluar les mesures contra la Covid va decidir mantenir almenys una part de les restriccions vigents en aquest municipi i que la resta de Catalunya va deixar enrere dilluns passat, perquè “els índexs encara no han baixat i són molt elevats”.Així doncs, el consistori mantindrà l’ajornament dels actes culturals fins almenys el 7 de desembre. És la data en què la Generalitat preveu que comenci la segona fase de la desescalada i que es restableixi la mobilitat comarcal. Quant a les activitats extraescolars en equipaments municipals, també suspeses, valoraran avui amb les entitats i col·lectius implicats la possibilitat de reprendre-les o no durant la setmana vinent.

tracking