SEGRE

ESNOTICIA

Crida urgent per a la contractació de personal a la residència de Tremp

La recerca s'amplia a persones sense titulació i el consistori preveu donar allotjament gratuït || Hi ha 113 residents contagiats i 7 han estat traslladats a l'hospital

Imatge recent de la residència de la Fundació Fiella de Tremp.

Imatge recent de la residència de la Fundació Fiella de Tremp.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran va tornar a fer ahir una crida urgent de personal per a la residència de la Fundació Fiella de Tremp després que la pràctica totalitat de la plantilla hagi donat positiu en Covid-19, com ja va avançar SEGRE. A més d’infermeres, auxiliars d’infermeria i zeladors, la recerca s’ha estès a persones sense titulació que tinguin experiència en la cura de persones grans.

La gestió de la residència està actualment en mans de l’empresa pública GSS i són els facultatius de l’hospital de Tremp els que s’encarreguen del seguiment de l’estat de salut dels residents.

Des de l’inici del brot de coronavirus que s’hi va registrar el passat dia 19, ja s’han comptabilitzat 113 residents infectats, set dels quals han estat traslladats a l’hospital d’aquesta localitat al presentar un pronòstic greu.

Si bé ahir no es va comptabilitzar cap decés, la residència de la Fundació Fiella ja acumula dotze defuncions –fonts sanitàries van precisar ahir que aquesta xifra no inclou dos morts que es van produir al geriàtric abans d’aquest brot−. Només deu usuaris han donat negatiu, sis dels quals van ser traslladats ahir a la residència privada de la Pobla de Segur i dos a la de Guissona. Els bombers, que en els pròxims dies desinfectaran els espais del centre, també s’han ofert per ajudar per la falta de personal. Davant de les crítiques dels familiars, està previst que un treballador social s’encarregui del servei d’informació durant dotze hores al dia.

Per la seua banda, l’ajuntament de Tremp treballa per oferir allotjament gratuït a les persones que responguin a la crida per treballar a la residència.

Cribratge a Almacelles

D’altra banda, Almacelles va acabar ahir el cribratge massiu amb un total de 629 proves d’antígens en dos dies i cap positiu en Covid-19. L’ajuntament es va mostrar satisfet al no haver-se detectat contagis, encara que va lamentar la baixa participació. Malgrat les llargues cues de veïns que durant el cap de setmana es van registrar a l’entrada del Centre de Cultura, que van arribar fins i tot als carrers Major i Batlle, l’alcalde d’aquesta localitat de Segrià, Josep Ibarz, va lamentar que “només s’ha sotmès a aquestes proves de detecció un 10% de la població”, i va apuntar que “vam demanar als veïns que vinguessin al cribratge per acabar com més aviat millor amb aquesta pandèmia”.

tracking