SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Cervera denuncia danys per deficiències dels col·lectors

No absorbeixen l'aigua de la pluja i han descalçat una carretera

El mur que s’ha refet a la carretera d’Agramunt.

El mur que s’ha refet a la carretera d’Agramunt.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera demanarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que resolgui els problemes d’inundacions per aigües pluvials a la zona nord de la capital. Segons l’alcalde, Joan Santacana, l’aigua procedent de la pluja supera la capacitat del col·lector de la zona nord i provoca inundacions i danys en tota aquesta part de la ciutat.

De fet, va causar la ruptura d’un mur de contenció a la sortida de la ciutat que va descalçar part de la carretera d’Agramunt i que s’ha refet. El consistori porta a terme un estudi geològic per determinar si ha estat aquest el motiu dels enfonsaments al pàrquing de camions a la mateixa zona. La conducció de l’aigua fins a la depuradora municipal podria costar quatre milions d’euros. Santacana va explicar que té pendent una reunió amb l’ACA per resoldre aquest problema.

La Paeria vol recuperar l’autobús urbà que connecta el centre amb les zones de la perifèria

Entre les solucions no es descarta recuperar l’ús de les depuradores de l’antiga càrnia L’Agudana, ara de l’Incasòl, per emmagatzemar cabals sobrants i evitar així danys en aquesta zona de la capital.

En un altre ordre de coses, la Paeria destinarà una partida pressupostària l’any que ve per recuperar el servei de bus urbà.

El servei es va posar en marxa fa dos anys amb l’objectiu de millorar la mobilitat de les persones de la perifèria, concretament de la zona de Sant Francesc i de la travessia de l’antiga carretera N-II.

Ahir dijous la Paeria va mantenir una reunió amb veïns de la zona de Sant Francesc per conèixer les seues necessitats i estudiar la possibilitat de recuperar el servei que es va deixar de prestar fa uns mesos.

tracking