SEGRE

Tremp va ser informada sobre la gravetat del brot per un tercer

Els morts a la residència de la localitat ja són 22

Imatge de la façana de la residència de Tremp.

Imatge de la façana de la residència de Tremp.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases, va criticar ahir que va conèixer la gravetat del brot a la residència Fiella per una tercera persona. Salut els anava facilitant dades, però dimecres de la setmana passada algú els va advertir que la situació era “complicada”. Llavors l’ajuntament es va posar a disposició de la residència. El brot ja ha causat 22 morts després de sumar-ne dos més. Ara hi ha 99 padrins positius al centre i nou ingressats. A més, 36 empleats s’han encomanat i Cases va dir a RAC1 que alguns contactes han donat positiu. Només hi ha un negatiu a la residència i vuit usuaris sense Covid es van traslladar a la Pobla i Guissona.

Cases va explicar que quan se superi el brot demanaran explicacions al Patronat de la Fundació Jaume Fiella. Així mateix, pacients de llarga estada de l’hospital es traslladaran a l’alberg per tenir més llits. Per la seua banda, la CUP va denunciar irregularitats a la Llar de Sant Josep de la Seu, on un brot detectat el mes passat ha causat 7 morts, i va insistir en la comissió d’investigació, que l’ajuntament descarta. Basant-se en testimonis d’empleats, van dir que les monges es van quedar amb material de protecció, que no feien servir mascareta i que el 7 de novembre hi va haver una missa per la verge del Rosari en honor a la mare superiora.

La metgessa responsable, Montserrat Bonet, va dir que va ser la 7 d’octubre (el dia d’aquesta verge) i amb mesures de seguretat. Bonet i l’alcalde, Jordi Fàbrega, van negar irregularitats. Bonet va dir que darrere hi podria haver un empleat a qui han obert un expedient “per mala praxi”. D’altra banda, a la Mas Vell de Agramunt ja hi ha disset casos (onze usuaris).

tracking