SEGRE

TURISME PESCA

Aquest és el projecte que un inversor txec farà al Segrià

Un càmping amb embarcador a l'Ebre

La futura zona de lleure és pròxima a la cimentera a l’Ebre.

La futura zona de lleure és pròxima a la cimentera a l’Ebre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un promotor txec projecta atreure turisme basat en la pesca a Almatret, on habilitarà un embarcador i un càmping al costat del riu Ebre. Tindrà una extensió de dos hectàrees, amb capacitat per a mig centenar de persones en botigues, bungalous i caravanes i suposarà una inversió d’uns 400.000 euros, segons va explicar l’alcalde, Jordi Tarragó. L’ajuntament va licitar el projecte fa uns mesos per recuperar aquesta àrea i es van presentar diversos empresaris d’aquest país centreeuropeu.

Val a recordar que fa vuit anys promotors de la República Txeca ja es van interessar a recuperar la zona dels xalets del riu, un conjunt de tretze edificis ubicats dins del complex de l’antiga cimentera de Portland, tancada fa més de mig segle. L’esmentat projecte va quedar desestimat. L’alcalde va explicar que fa molts anys que aquest grup d’empresaris mostra interès per aquesta àrea, on acostumen a venir pescar.

Tarragó va afegir que el mateix promotor del projecte de la zona de lleure s’ha encarregat de reactivar el pla especial urbanístic per desenvolupar-la. Tarragó va puntualitzar que l’empresari es troba immers en aquesta planificació, que contempla infraestructures com conduccions i canalitzacions per alliberar aigua davant de possibles inundacions. L’ajuntament ja va redactar l’any 2012 un pla especial per a aquesta zona. Les obres podran començar quan es completi la tramitació administrativa. Per la seua part, el consistori també estudia possibilitats per recuperar la zona de la cimentera, de 38 hectàrees.

tracking