SEGRE

Un hotel de l'Alt Urgell dona l'hivern per perdut i tanca fins a la primavera

Bars i restaurants podran obrir fins a les 21.30 hores i lliure mobilitat per Nadal

Bars i restaurants podran obrir fins a les 21.30 hores i lliure mobilitat per NadalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hotel El Castell de Ciutat de la Seu d’Urgell ha decidit tancar almenys fins a l’abril del 2021, davant de les restriccions de mobilitat, aforaments i horaris derivades de la crisi sanitària. Gran part dels allotjaments turístics de Lleida no han iniciat la temporada d’hivern, i només un de cada deu va obrir pel pont de la Puríssima, sota confinament municipal en cap de setmana. Mentre que el sector posa l’esperança en la campanya de Nadal, aquest establiment de l’Alt Urgell va tancar a l’octubre i no es planteja reobrir fins a la primavera.

Així ho van explicar fonts del complex, afiliat a la cadena d’hotels i restaurants de luxe Relais & Châteaux. De la plantilla fixa de treballadors que tenia a l’octubre, una vintena de persones, segueixen contractades quatre per a tasques administratives i de manteniment. La resta han estat acomiadats o no se’ls ha renovat el contracte. Les mateixes fonts van assegurar que esperen tornar a contractar aquests treballadors l’any vinent.

El principal client, van apuntar, és el mercat americà que capten a través d’agències. “Ens asseguren fins un 40% de l’ocupació anual”, van explicar, i van indicar que “les reserves per al maig arriben ja amb certa normalitat”. Els responsables estimen pèrdues “que no arribaran a 300.000 euros” i preveuen “una injecció important de capital durant el primer trimestre del 2021”.

tracking