SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Alcarràs desisteix de comprar la casa de Macià i exigeix a l'amo preservar-la

Emet un requeriment al propietari després de no assolir un acord per adquirir-la

Imatge d’arxiu de la casa de la família de Macià a Vallmanya.

Imatge d’arxiu de la casa de la família de Macià a Vallmanya.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs ha desistit de comprar l’antiga casa de la família del president de la Generalitat Francesc Macià a Vallmanya. Les negociacions per adquirir-la es van iniciar durant el passat mandat, sota el govern d’ERC. Tanmateix, ni els republicans ni l’actual aliança de Sempre Alcarràs i JxCat al capdavant del consistori van tancar un acord amb el propietari de l’immoble, buit i deteriorat. Davant d’aquesta situació, l’equip de govern ha requerit a l’amo obres per preservar aquest immoble, un element del patrimoni històric declarat bé cultural d’interès local (BCIL).

“La declaració de BCIL ens permet reclamar al propietari mesures de conservació de l’edifici”, va corroborar l’alcalde, Jordi Janés (JxCat). També l’anterior consistori va requerir a l’amo portar-hi a terme obres per frenar el deteriorament de l’immoble. En lloc d’adquirir i rehabilitar aquest edifici, el consistori preveu destinar 300.000 euros a reformar un habitatge de titularitat municipal i habilitar-lo com a equipament públic.

Un equipament públic en un altre antic habitatge

L’ajuntament preveu invertir 300.000 euros en una casa de propietat municipal a Montagut, a fi de convertir-la en un equipament municipal que pugui fer-se servir com a casa de colònies i allotjar activitats culturals. Així ho va explicar l’alcalde, Jordi Janés, que va indicar que esperen iniciar els treballs l’any que ve.

D’altra banda, l’equip de govern preveu habilitar a les antigues escoles la seu del Biolab Baix Segre, dedicat a impulsar iniciatives per a una economia circular.

tracking