SEGRE

ESQUÍ OCUPACIÓ

Baqueira, la primera estació de Lleida que presenta un ERTO per al 30% de la plantilla

Preveu incorporar aquests treballadors a mesura que obri més pistes i s'aixequin restriccions a la mobilitat || Altres estacions ja disposen de tot el personal o tenen pendents contractes de temporada

Imatge recent de Baqueira, que ha obert fins ara la meitat del domini esquiable.

Imatge recent de Baqueira, que ha obert fins ara la meitat del domini esquiable.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Baqueira Beret ha presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecta un 30% de la plantilla. Així ho va afirmar l’estació, mentre que fonts pròximes van apuntar que afectaria uns dos-cents empleats, bàsicament personal de pistes, remuntadors i manteniment. Van afegir que està previst incorporar-los de forma progressiva, a mesura que obri les pistes i rebi més esquiadors. És el primer domini esquiable del Pirineu de Lleida que recorre a aquesta mesura. Fonts sindicals la consideren l’opció menys lesiva per als treballadors davant les dificultats que travessa el sector per la crisi sanitària i les restriccions, especialment en l’àmbit de la mobilitat.

Baqueira té de moment la meitat del domini esquiable obert i va afirmar que ha incorporat fins ara el 70% de la seua plantilla habitual durant la temporada. Va puntualitzar que ha inclòs la resta en un ERTO “a l’espera que es pugui incorporar amb el retorn gradual de l’estació a la normalitat”. L’objectiu, va recordar, és “obrir progressivament l’oferta de neu i serveis a mesura que la desescalada de les restriccions es faci efectiva”. Les limitacions actuals a la mobilitat impedeixen l’arribada d’esquiadors de Madrid, el País Basc i França, els seus principals clients. Al marge de l’estació, hotels de la Val d’Aran com els de les cadenes AC i Melià estan actualment tancats, com molts altres allotjaments del Pirineu lleidatà.

Tampoc hi va haver ERTO quan l’estat d’alarma va posar fi a la temporada d’esquí al març

Quant a la resta d’estacions del Pirineu de Lleida, cap no ha presentat fins ara un ERTO. Tampoc n’hi va haver quan la declaració del primer estat d’alarma a Espanya va posar fi de forma abrupta i inesperada a la temporada d’esquí a mitjans de març, un mes abans del que es preveia. Així ho van confirmar fonts de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), titular de Boí Taüll, Port Ainé i Espot, així com de Port del Comte i Tavascan. Entre aquestes estacions hi ha notables diferències quant a la contractació de personal. Tavascan, la menor de totes i de propietat municipal, ja té tota la seua superfície oberta i ja ha incorporat tota la plantilla, segons fonts municipals.

Un cas diferent és el de Port del Comte, on només treballen actualment els empleats fixos. L’estació del Solsonès, l’única privada juntament amb Baqueira Beret, espera que les condicions de neu permetin obrir més pistes per contractar personal de temporada.

tracking