SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Guissona amplia el servei de guàrdia municipal i abastarà les 24 hores

A partir d'aquest mes de gener, arran d'un acord amb els empleats de l'ajuntament

Imatge dels quatre guàrdies municipals de Guissona.

Imatge dels quatre guàrdies municipals de Guissona.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona tindrà a partir d’aquest mes un servei de guàrdia municipal les 24 hores del dia. Es tracta d’un dels acords als quals ha arribat l’ajuntament dins del conveni marc que s’està negociant amb tota la plantilla, de 60 treballadors. L’alcalde, Jaume Ars, espera que es pugui rubricar al gener.

Ampliar la vigilància és possible perquè el municipi va passar l’any passat de tenir dos guàrdies a quatre i preveu augmentar la plantilla a 6 en els dos propers anys.

El municipi va passar el 2020 de tenir 2 guàrdies a 4 i es preveu passar a 6 en els dos propers anys

A més, el consistori està tramitant la formació d’aquests guàrdies perquè obtinguin la categoria de policies locals. Fins ara, només donaven servei en horari diürn, uns dies al matí i altres a la tarda.

Segons Ars, l’acord permetrà oferir altres serveis fins ara inexistents, com la retirada de vehicles abandonats a la via pública i el seu trasllat a dependències municipals.

Per a això s’ha elaborat un nou reglament que inclou un plus salarial per treball nocturn i dietes.

Una altra de les novetats és que se separen les places de secretari i d’interventor, que fins ara exercia el mateix funcionari. Segons afirma Ars, el creixement constant de la població “ens obliga a ampliar els serveis”.

El conveni decidirà també la formalització de les places actuals, la conciliació laboral i la revalorització i adaptació de sous al treball.

La necessitat de nous habitatges ha portat en un sol any a contruir o recuperar del Sareb més d’un centenar i a ampliar un nou sector urbanístic per a 40 cases unifamiliars. Segons el primer edil, el següent pas serà la construcció d’un nou CAP, els terrenys del qual ja van ser entregats a la Generalitat el passat mandat. També han iniciat les negociacions amb el Govern per constituir una àrea de salut pròpia.

Adaptar els serveis d’una població en constant creixement Segons l’alcalde, Jaume Ars, un dels reptes principals que té la població és l’adaptació constant dels serveis a les necessitats de la creixent població. Així, durant l’any passat van començar les obres d’ampliació de l’escola Ramon Faus i de l’Institut Guissona, que porten més de cinc anys col·lapsats.

tracking