SEGRE

TRIBUNALS CONTENCIÓS

El Suprem rebutja el recurs per la polèmica pedrera d'Algerri

Inadmet a tràmit la petició de Benito Arnó i confirma la nul·litat del contracte

La zona de l’espai natural la Tossa d’Algerri.

La zona de l’espai natural la Tossa d’Algerri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs presentat per la constructora Benito Arnó e Hijos contra la nul·litat del contracte firmat amb l’ajuntament d’Algerri pel lloguer de la polèmica pedrera de l’espai natural la Tossa per a la seua explotació. La sala contenciosa administrativa de l’alt tribunal espanyol, en una providència notificada el mes de desembre passat a l’advocat de la plataforma veïnal que va presentar la reclamació, Pau Simarro, rebutja tramitar el recurs presentat per la constructora al·legant, entre altres coses, “falta de prou fonamentació”, segons un escrit al qual ha tingut accés aquest diari.

La decisió del Tribunal Suprem és ferma, amb la qual cosa no es pot recórrer. D’aquesta forma, queda confirmada la sentència del jutjat contenciós administratiu de Lleida per la qual es declarava la nul·litat de la Resolució d’Alcaldia del 2010 de l’ajuntament Algerri que donava llum verda al lloguer, amb finalitats extractives, de la històrica pedrera del municipi a la firma Benito Arnó e Hijos. La sentència del jutjat lleidatà, de l’any 2016, que va ser confirmada per la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), afirmava que l’alcalde no era competent per prendre aquest acord, que es reservava al ple municipal.

La resolució considerava nul l’acord d’arrendament entre l’ajuntament i la constructora, que comptava amb una vigència de deu anys. L’alcalde que va aprovar i va firmar el contracte amb la constructora el 2010 va ser Xavier Viola, de CiU, i al cap d’un any, a les eleccions del 2011, hi va entrar l’alcalde actual, Miquel Plensa. La sentència del TSJC que va confirmar la decisió de primera instància, de l’any 2019, va corroborar que l’alcalde que va arrendar els terrenys a començaments de la dècada passada no comptava amb competències per fer-ho, i que la potestat corresponia al ple municipal “al tractar-se d’un contracte amb una durada superior als quatre anys”.

L’actual consistori d’Algerri, governat per una llista d’independents vinculada a ERC, no és partidari de la pedrera i no pensa acordar un nou contracte amb la constructora per arrendar els terrenys de propietat municipal. Totes les decisions judicials han donat la raó als veïns contraris al projecte, agrupats en la Plataforma Antipedrera Serra de la Tossa d’Algerri.

tracking