SEGRE

EMERGÈNCIES INCIDENT

Intoxicat al manipular productes químics a l'hospital de la Seu d'Urgell

Un empleat de manteniment que va utilitzar un compost per error a la planta subterrània || Va rebre l'alta i no hi va haver afectació en l'activitat del centre

Els bombers van realitzar tasques de ventilació al soterrani de l’hospital de la Seu.

Els bombers van realitzar tasques de ventilació al soterrani de l’hospital de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un treballador de manteniment de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell va resultar ahir intoxicat de caràcter lleu al manipular productes químics al soterrani del centre mèdic. Fonts hospitalàries van explicar que l’incident es va produir quan l’operari es disposava a tractar l’aigua del dipòsit que proveeix l’equipament amb hipoclorit de sodi, una tasca que és habitual. Pel que sembla, l’home va confondre la garrafa de producte i va agafar la d’àcid clorhídric (salfumant), que utilitzen per realitzar treballs per eliminar la calç i que és del mateix color que l’altra. Al manipular aquesta garrafa i entrar en contacte amb les restes que quedaven de l’hipoclorit de sodi, l’home va inhalar el gas generat, summament tòxic.

Les mateixes fonts van indicar que l’operari “va sentir una sensació d’ofec per la forta olor i va ser ell mateix el que es va encarregar de tancar ràpidament la porta de l’habitacle on hi ha el dipòsit d’aigua així com la dels vestidors i la sala d’informàtica, que són contigües”. Fonts dels Bombers van informar que l’incident es va produir cap a les 11 del matí i hi van treballar fins a cinc dotacions. Els efectius van utilitzar equips de respiració autònoma per entrar a l’habitacle i realitzar les tasques per ventilar tota la zona amb un extractor de fums que va aspirar el gas tòxic.

A l’acabar van haver d’esperar que una dotació de Bombers de Lleida es desplacés fins a la Seu per comprovar amb un detector de gas amb sensor de tòxics que la zona havia quedat completament lliure del producte. L’última dotació es va retirar passades les dos de la tarda.

Per la seua banda, l’operari de manteniment va rebre atenció sanitària per intoxicació lleu en el servei d’urgències, on va ser sotmès a diverses proves, com marca el protocol en aquests casos, com analítiques, radiografies i proves per comprovar el seu estat, i va rebre l’alta poc temps després. L’incident no va afectar l’activitat diària del centre mèdic ja que la zona de l’incident està situada a la planta subterrània, per la qual cosa tampoc es va veure afectada cap altra persona, a part de l’empleat de manteniment, per l’incident.

tracking