SEGRE

ESNOTICIA

Els Mossos prenen declaració a les famílies de la residència de Tremp

La localitat inicia tres dies de dol oficial i els usuaris del centre reben les vacunes || Brot controlat a la residència de Juneda amb quinze usuaris positius

La Pilar Martínez, de 77 anys, ha estat la primera usuària vacunada aquest dijous a la residència geriàtrica Sant Hospital de Tremp.

Primera usuària vacunada a la residència de TrempSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos han iniciat la investigació sobre la gestió de la residència de la Fundació Fiella de Tremp després que la Fiscalia obrís diligències el 22 de desembre per 61 presumptes delictes d’homicidi per imprudència per la mort d’aquest nombre de residents per Covid, la qual cosa suposa el 42% dels usuaris. Els agents comencen a prendre declaració a familiars d’usuaris morts per intentar determinar si es van complir els protocols sanitaris. Ara arranquen les declaracions a l’espera que els agents obrin noves diligències per redactar un atestat sobre si es van complir els protocols al geriàtric i si hi havia equips de protecció adequats per als treballadors, la qual cosa haurà de ser elevada a la Fiscalia. El Ministeri Públic, després de rebre l’informe del departament de Salut sobre la situació a la residència (que va intervenir el 28 de novembre), també investiga un suposat delicte social pels contagis de 42 dels 65 empleats. La Fiscalia considera el nombre de defuncions a la residència “una xifra totalment extraordinària en relació amb l’ocorregut en altres residències”, així que va nomenar un fiscal instructor i va ordenar l’elaboració d’informes sobre la gestió de la direcció. La consellera de Salut, Alba Vergés, va recordar que actualment, la residència Fiella “és verda (sense casos de Covid) i amb la intervenció de GSS s’ha fet una gran tasca. Cal veure quina és la millor opció per a la gestió pròpia d’aquesta residència i què necessita per poder desenvolupar aquesta tasca social tan important”. Salut va desplegar ahir en aquesta residència els equips de vacunació i van rebre el tractament 74 dels 78 usuaris actuals i 40 dels 69 treballadors.

Així mateix, el municipi va iniciar també ahir tres dies de dol per les 61 morts i els edificis institucionals llueixen crespons negres. Avui hi haurà un minut de silenci.

La conselleria de Salut va informar ahir sobre un nou brot en una altra residència, en aquest cas la municipal de Juneda, on s’han encomanat 15 dels 48 usuaris i 7 dels 50 treballadors. Els positius es van detectar arran d’un cribratge massiu pel contagi d’un empleat abans de Nadal. Salut va assegurar que el brot va a la baixa. També s’acaba la quarantena la residència de Malpartit, on hi ha una desena d’usuaris i un treballador positius. El centre Mare Janer de Cervera ja és verd. Al Pirineu només hi ha casos a la residència de Puigcerdà, amb 6 usuaris de 77 i 13 de 109 treballadors.

tracking