SEGRE

ESNOTICIA

Set comarques de Lleida suspenen el transport escolar per la nevada

Davant del risc de gelades i afectarà més de 4.270 alumnes || Educació estudia instal·lar purificadors a les aules que no es puguin ventilar correctament

Imatge de la C-14 a Tàrrega, que ahir al matí va estar tallada al trànsit.

Imatge de la C-14 a Tàrrega, que ahir al matí va estar tallada al trànsit.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Set comarques han suspès el transport escolar almenys durant el dia d’avui per les nevades i el risc de gelades a les carreteres. Es tracta del Segrià, Pla, Urgell, Segarra, les Garrigues, Noguera i Jussà. La mesura afectarà més de 4.270 alumnes. Aquests set consells van assenyalar que l’objectiu és garantir la seguretat d’estudiants i conductors davant del risc que hi hagi plaques de gel a les carreteres. També van apuntar a les dificultats que poden tenir alguns professors per arribar als centres. Així, la tornada a les aules avui es veurà afectada, encara que des de la conselleria d’Educació van explicar que els centres que tinguin subministraments obriran per als alumnes que puguin arribar.

No obstant, almenys vuit centres de Lleida no obriran. El d’Aitona no ho farà perquè s’ha espatllat la caldera i l’alcaldessa, Rosa Pujol, va assenyalar que van advertir que això podia passar i va agrair la celeritat del departament per resoldre-ho. Tampoc obrirà l’escola de l’Albagés, ja que els professors viuen fora del municipi.

L’alcalde, Víctor Masip, va apuntar que si la situació a les carreteres millora, es podria reprendre l’activitat avui mateix. A Bovera el tancament es deu al fet que els voltants de l’escola estan plens de neu i hi ha arbres que amenacen de caure, segons va explicar l’alcalde, Òscar Acero. A més, els centres de Belianes, Maldà, Sant Martí de Maldà, Preixana i els Omells tampoc reprendran les classes. Així ho van decidir pel risc que poden suposar els desplaçaments.

En alguns casos esperen obrir ja avui a la tarda. Alguns alcaldes de l’Urgell de Junts i la CUP van dir que avui no haurien d’obrir les escoles.

D’altra banda, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va explicar a RAC1 que la tornada a les aules en plena onada de fred i la necessitat de mantenir els espais ventilats els ha portat a estudiar “solucions mecàniques” com purificadors en cas que les classes no es puguin airejar correctament o no sigui compatible amb una temperatura de confort.

Imatge de la C-14 a Tàrrega, que ahir al matí va estar tallada al trànsit.

Imatge de la C-14 a Tàrrega, que ahir al matí va estar tallada al trànsit.SEGRE

tracking