SEGRE

Catalunya obre la porta a prolongar el confinament municipal

Aragonès demana a l’Estat ajuts directes per als sectors afectats i que decreti l’obligatorietat del teletreball

El vicepresident del Govern, Pere Aragonés, durant la seua compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament

El vicepresident del Govern, Pere Aragonés, durant la seua compareixença davant la Diputació Permanent del ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha obert la porta a prolongar el confinament municipal a Catalunya, que inicialment es va fixar per a deu dies que acaben diumenge, davant de l’evolució "preocupant" del ritme de contagis de la Covid-19.

En la seua compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament, el dirigent republicà ha explicat que en els propers dies el Procicat analitzarà si manté aquesta i altres restriccions que van entrar en vigor el passat 7 de gener per frenar l’expansió de la pandèmia, que s’ha accelerat després de les festes nadalenques. "Amb l’anàlisi de les dades que anem rebent avui i que rebrem al llarg de demà, en el marc del Procicat, s’estudiarà quines són les decisions a prendre a partir de dilluns vinent: si es mantenen les mesures o si es canvien", ha explicat Aragonès.

La tercera onada de l’epidèmia de la Covid a Catalunya continua agreujant-se i ja són 2.501 persones les que estan hospitalitzades amb la malaltia, 56 més que ahir, de les que 493 estan greus a l’UCI, 16 més que la vigília, mentre que els contagis notificats en les últimes 24 hores ascendeixen a gairebé 5.000.

El vicepresident amb funcions de president ha subratllat que les projeccions dels experts indiquen que vénen "setmanes molt complicades a nivell sanitari" que obligaran a prendre "decisions complexes i complicades", en les que s’intentarà compatibilitzar salut i economia.

"Veiem d’una banda veus que demanen, amb tota la raó del món, mesures contundents; d’altres demanen que les mesures no vagin excessivament en contra dels legítims interessos socials de l’activitat econòmica (...) Cada una d’aquestes postures, que no són absolutes ni nítides, té part de raó", ha exposat.

Més enllà de les decisions que prengui la Generalitat, Aragonès ha reclamat de nou a l’Estat ajuts directes per als sectors afectats per les restriccions i que decreti l’obligatorietat del teletreball per reduir la mobilitat.

tracking