SEGRE

ENSENYAMENT CONSEQÜÈNCIES DE LA PANDÈMIA

Esports autoritza iniciar el programa d'esquí escolar i Educació ho rebutja per la Covid

Inicialment es va comunicar a les escoles que podien començar les sortides a partir de dimarts que ve || El departament de Josep Bargalló prioritza el confinament municipal i descarta la mobilitat

Imatge d’arxiu d’una de les sessions d’esquí per a alumnes del Pirineu.

Imatge d’arxiu d’una de les sessions d’esquí per a alumnes del Pirineu.TOT NÒRDIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretaria general de l’Esport (que depèn de Presidència de la Generalitat) va anunciar ahir a les escoles que tot està disposat per iniciar dimarts una nova edició de l’Esport Blanc Escolar, el programa de sortides d’alumnes d’educació Infantil i Primària a estacions del Pirineu per familiaritzar-se amb l’esquí. També ho van anunciar al llarg del la jornada entitats com Tot Nòrdic, que engloba els complexos d’esquí nòrdic; i l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida (Ac-tell). Tanmateix, la conselleria d’Educació, que dirigeix Josep Bargalló, va rebutjar hores després de ple les sortides perquè contravenen el confinament municipal a causa de la pandèmia en la majoria dels casos. En un comunicat, el departament va desmentir que hagués informat ahir els centres que podien dur a terme les sortides, tal com s’havia suposat inicialment.

Educació i Salut valoren per ara la possibilitat d’“autoritzar, en el moment en què les condicions de la Covid-19 ho permetin, sortides i altres activitats curriculars en horari lectiu, fora del centre sempre que no impliquin pernoctació i es garanteixin els grups estables de convivència”. El confinament municipal va començar el 7 de gener i s’ha prorrogat fins al dia 24. Les estacions d’esquí es mantenen obertes encara que amb poca activitat. Baqueira va tancar dilluns dos dels seus tres sectors i, entre les de nòrdic, Lles i Aransa han tancat a causa de les successives restriccions de mobilitat. Fonts de la secretaria general d’Esports van explicar que consideren que l’Esport Blanc Escolar podria desenvolupar-se malgrat el confinament municipal, al tractar-se d’una activitat lectiva que s’emmarca entre els supòsits que permeten desplaçar-se més enllà dels límits de cada municipi.

Fàbrega va lamentar que la decisió “perjudica de ple les estacions d’esquí nòrdic, que veuen en el programa un fil d’activitat per mantenir-se obertes”. “Les estacions donen vida a petites valls del Pirineu. Si no hi ha activitat les valls, moren”, va assegurar.

tracking