SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Fins a 25 nens de la Vall de Boí no van a classe en protesta per un professor

El docent s'ha reincorporat d'una baixa després de ser vetat ja al setembre

Imatge d’arxiu del col·legi de la Vall de Boí a Barruera.

Imatge d’arxiu del col·legi de la Vall de Boí a Barruera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vint-i-cinc alumnes d’Infantil de l’escola la Vall de Boí no van anar la setmana passada al centre, inici del segon trimestre després de les vacances de Nadal, ni ho faran la setmana vinent, a causa de la plantada dels pares en protesta contra un mestre que ja va ser apartat fa anys del centre per mala praxi. El mes de setembre passat també van protagonitzar una altra plantada i finalment el professor vetat per les famílies va agafar la baixa per malaltia. No obstant, després de les festes el docent ha tornat al centre i els pares reclamen una alternativa a Educació, que podria passar per nomenar un professor de reforç per al centre. Els pares sostenen que dilluns passat, dia 11, van veure aquest mestre al col·legi i “ningú no els havia informat de la seua incorporació”. “Ràpidament es va córrer la veu i vam anar a buscar els fills, a la tarda ja no van assistir al centre ni al llarg de la setmana. Tampoc els portarem la setmana que ve com a protesta per la nova assignació d’aquest professor”, van explicar els pares.

Les famílies van explicar ahir que per coherència “no hi portarem els nostres fills fins que això es resolgui”. L’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, va apuntar que durant la setmana s’ha mediat amb els pares i Educació per trobar-hi una solució.

Educació busca una solució i està mediant amb els pares perquè portin els fills al col·legi

Per la seua banda, el director dels serveis territorials a Lleida d’Educació, Carles Vega, va apuntar que no hi ha prou motius per apartar el docent del lloc de treball i que cal respectar el dret del professor a treballar i el dels pares a tenir una bona relació amb els mestres. El departament treballa per trobar una solució a la polèmica.

Apartat per mala praxi i el tribunal va declarar nul·la l’expulsió? Educació va expulsar de la borsa d’interins aquest mestre el 2017 per falta de competències professionals i no s’hi va poder inscriure de nou fins passats dos anys. A més de la Vall de Boí, el docent ha tingut problemes a les escoles de Tremp, Sort i la Vall Fosca per mala praxi. L’expulsió d’un inscrit a la borsa d’interins i substituts per aquesta raó és un fet excepcional. Al setembre, l’advocat del docent va indicar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul·la la seua exclusió de la borsa d’interins i va assegurar que no hi ha sentències condemnatòries per mala praxi. Va afegir que l’expedient del mestre està net i que mantenia la plaça a la Vall de Boí, perquè no va fer res per merèixer l’actitud dels pares.

tracking